Gimnazija in srednja kemijska šola Ruše ima 14 zlatih maturantov, od tega kar 5 diamantnih, ki so na preverjanju znanja dosegli vseh 23 točk.

Foto: arhiv šole

Državni izpitni center je pred dnevi objavil rezultate spomladanskega roka poklicne mature, ki je potekal konec maja in junija. Na spomladanski rok je bilo prijavljenih 10.391 kandidatov, z opravljeno poklicno maturo pa so kandidati pridobili srednjo strokovno izobrazbo, s katero lahko študij nadaljujejo na višjih in visokih strokovnih šolah.

Samo Robič: »Rezultati so nedvomno dokaz dobrega dela na šoli.«

Še naprej želijo ohranjati visoko raven znanja in strokovnosti

Omenjenih rezultatov so se nedvomno še posebej razveselili v Gimnaziji in srednji kemijski šoli Ruše, kjer je poklicno maturo opravljalo 63 kandidatov zaključnih letnikov, uspešnih pa jih je bilo 62. Tamkajšnji ravnatelj Samo Robič je povedal, da so rezultati nedvomno dokaz dobrega dela na šoli. »Zagotovo pa si kot šola želimo še naprej razvijati na obeh strokovnih programih, kot sta farmacija ali kemija, s kvalitetnim delom pa želimo nadaljevati še naprej na gimnazijskem programu,« je poudaril Robič in napovedal, da ta četrtek pričakujejo rezultate splošne mature. »Predvsem v stroki želimo še naprej ohranjati visoko raven znanja in strokovnosti,« je zaključil Robič.

Z izjemnimi dosežki v samem vrhu

Maturanti so namreč s svojimi izjemnimi dosežki na poklicni maturi ponovno pokazali, da sta programa farmacevtski tehnik in kemijski tehnik med najuspešnejšimi v državi, šola pa v samem vrhu. »Imamo namreč 14 zlatih maturantov (doseženih 22 oziroma 23 točk), od tega kar 5 diamantnih (doseženih vseh 23 točk),« so zapisali na spletni strani šole.

Urška Repolusk: »Uporabite svoje znanje za iskanje in širjenje resnice in ljubezni.«

Plemenite namene in bogatenje družbe

Zlatim maturantom je na sprejemu s ponosom čestitala tudi županja občine Ruše Urška Repolusk, ki jim je med drugim zaželela brezskrbne počitnice, ter da bodo še naprej pomagali in pripomogli k razširitvi vidnega polja naslednjih generacij. »Želim, da boste svoje vedenje uporabili za plemenite namene in s tem obogatili našo družbo, ki je na razpotju. Uporabite svoje znanje za iskanje in širjenje resnice in ljubezni,« je poudarila županja.

Foto: arhiv šole