Z organizacijo humanitarnega trail teka, pohoda na Piramido in dveh dobrodelnih koncertov za Slovensko društvo hospic so med seboj povezali več kot tisoč Mariborčanov.

Z dobrih 2.000 evrov vredno donacijo območni enoti Maribor Slovenskega društva hospic in nedavno postavitvijo umetniške klopce Trenutek na Dravskem nabrežju avtorice Vlaste Čobal Sedmak pod okriljem društva Zgodbe o klopeh in ljudeh, se je zaključila prva humanitarna akcija Nemogoče je samo beseda 2019. Pobudnik in organizator je bilo Športno društvo Non+ultra, omenjene aktivnosti pa so hkrati tudi uvod v dolgoročni Hospicev projekt Maribor sočutno mesto.

S prostovoljnim delom so jim na pomoč pristopili številni podporniki

Člani Športnega društva Non+ultra so od četrtka, 30. maja, do petka, 7. junija, z organizacijo humanitarnega trail teka in pohoda na Piramido ter dveh dobrodelnih koncertov za Slovensko društvo hospic med seboj povezali več kot tisoč Mariborčanov. Med soorganizatorji večdnevnega bogatega in raznolikega programa so bili še Humanitarni Soroptimist klub Maribor, Lutkovno gledališče Maribor, Slovensko društvo hospic in Mestna občina Maribor.

S prostovoljnim delom so jim na pomoč pristopili številni podporniki, in sicer Zaposlitveni center Avantus, dijaki Srednje zdravstvene in kozmetične šole Maribor, Druge gimnazije Maribor, Srednje gradbene šole Maribor ter študenti Alme Mater Europaea, medtem ko so organizatorji Pohorje ultra traila, studio Foto Javornik in MP produkcija poskrbeli za trajen spomin na dogodke. Pridružili so jim se še Svizec d.o.o., člani Šole zdravja Maribor in okolica, fizioterapevtka Liljana Jarh, priznana arheologinja Mira Strmčnik Gulič, osebna trenerka Manuela Pendl iz Centra za promocijo zdravja ter Vitja Sikošek. Med pomočniki pa seveda niso manjkali prostovoljci iz hospica.

Brez sponzorjev in donatorjev zgolj lepa ideja

Vseeno se organizatorji tudi zavedajo, da bi projekt Nemogoče je samo beseda brez sponzorjev in donatorjev vendarle ostal zgolj lepa ideja, zato se jim najlepše zahvaljujejo. »Verjamemo, da se nam jih bo prihodnje leto pridružilo še več, do tedaj pa vas vabimo, da se čim pogosteje prepustite miru in večnemu toku reke na hospic klopci Tišina na desnem bregu Drave,« so zaključili.