V času do 22.maja se bo zvrstilo več dogodkov in prireditev, med katerimi bo tudi slavnostna seja s podelitvijo občinskih priznanj.

Foto Anka

Občina Selnica ob Dravi bo v času od 16. do 22. maja praznovala 23. občinski praznik. Med pomembnejšimi dogodki, ki jih bodo organizirali ob tej priložnosti, je strokovno srečanje Turizem in trajnostni razvoj občine Selnica ob Dravi “Primeri dobrih praks”, ki bo potekalo v sredo, 18. maja, od 16.00 do 19.00 ure, v avli Hrama kulture Arnolda Tovornika. Kot so povedali, so na prvem strokovnem srečanju lansko leto govorili o možnostih financiranja, letos pa bodo predstavili primere uspešnih dobrih praks v širši okolici. “Spoznali bomo »zgodbarjenje« in predstavili popis stavbne dediščine v občini Selnica ob Dravi iz registra ZKD. Tako kot lani bomo tudi letos izdali zbornik.”

Na slavnostni seji bodo najzaslužnejšim podelili priznanja

Osrednji občinski dogodek, slavnostna seja s podelitvijo priznanj in kulturnim programom, bo v četrtek, 19. maja, ob 18.00 uri, v dvorani Zinke Zorko v Hramu kulture Arnolda Tovornika. V Selnici najzaslužnejšim v občini podeljujejo naziv častni občan, spominske plakete in županjina priznanja. Letošnji kulturni program bo pripravila osnovna šola pod vodstvom Barbare Volmajer, zbrane pa bo tudi tokrat nagovorila županja Vlasta Krmelj. Na prireditvi pričakujejo predstavnike pobratene občine iz Kostrena na Hrvaškem, po zaključku uradnega dela seje sledi pogostitev, za katero bodo poskrbele članice Društva podeželskih žena in deklet iz Selnice ob Dravi.

Sledijo koncert skupine MI2, pohod na Vinski vrh, zabava z Alenko Kolman in sprehod po sakralnih objektih

Občane bo gotovo privabil koncert skupine MI2 v petek, 20. maja, ob 20.00 uri, v Hramu kulture Arnolda Tovornika. Cena vstopnic: stojišče 18 evrov, na dan koncerta 20 evrov. Balkon – sedišča 20 evrov. Prodaja vstopnic v pisarni TIC-a v Hramu kulture Arnolda Tovornika vsak ponedeljek, sredo in petek od 13.00 do 19.00, v torek in četrtek med 11.00 in 13.00, ter uro pred koncertom, ali preko sistema Mojekarte.si in na vseh Petrolih.

V soboto, 21. maja, bo od 9.00 do 12.00 ure v organizaciji Vrtca Kobanček potekal 3. pohod na Vinski vrh »Mali pohodniki«. Zbirališče pohodnikov, otrok in njihovih staršev, bo pred Občino Selnica ob Dravi, odhod je predviden ob 9.00 uri, povratek ob 12.00. Priporočljiva sta športna oprema in nahrbtnik s hrano in pijačo.

21. maja ob 10.00 uri bo v dvorani Zinke Zorko v Hramu kulture Arnolda Tovornika plesno-glasbena zabava z Alenko Kolman, ki na nastopih k sodelovanju povabi tudi otroke, tako da skupaj zapojejo in zaplešejo na pesmice, ki jih otroci dobro poznajo (Pridne peričice, Petelinček je na goro šel, Dinozavrov ples, Če si srečen, Gibalček, Biserni zobki, Mi se imamo radi, Ples pingvinov, Ram zam zam, Ču ču va in druge). Ob glasbi ustvarjajo koreografije, pojejo, se zabavajo ter se na koncu s plesnim vlakom odpeljejo v »Deželo plesa«, kjer zaplešejo valček, polko, kazačok in rock´n´roll. Plesno-glasbena zabava lahko traja tudi do dve uri. Vstopnine na prireditev ne bo, predstavo otrokom ob občinskem prazniku poklanja Občina Selnica ob Dravi.

Praznovanje občinskega praznika bodo v Selnici zaključili 22. maja, ko društvo Godi mi od 13.00 ure dalje prireja sprehod po sakralnih objektih. Zbirno mesto je na Slovenskem trgu pred Občino Selnica ob Dravi, sodelujoči pa se bodo odpravili na sprehod proti Jabolčni poti in Fali.