Potem ko so se v Pesnici pojavile govorice, da bodo na zemljišču za Štajerskim tehnološkim parkom gradili livarno, se je odzvala Občina Pesnica.

Občina Pesnica v teh dneh zaključuje čiščenje nepremičnine parc. št. 424/1, k.o. 607 Jelenče (zemljišče za Štajerskim tehnološkim parkom v KS Pesnica pri Mariboru). Izvajalec je odstranil samoraslo grmovje in drevesa, je zapisano na občinski spletni strani. Kot so nam pojasnili, gre za občinsko zemljišče, ki meri skoraj en hektar. “Ker je bila parcela močno zaraščena, je v lanskem letu kmetijski inšpektorat izdal odločbo, da je potrebno to parcelo očistiti, torej odstraniti zarast, samoraslo drevje, skratka povrniti zemljišče v prvotno stanje.”

“Na tem območju ne nameravamo ničesar graditi”

Ko je izvajalec začel s čiščenjem zemljišča, so se na lokaciji pojavili plakati, ki so sporočali, da občani nočejo livarne. Še več, slišati je, da občani celo ustanavljajo civilno iniciativo, ki odločno nasprotuje gradnji livarne. Na občinski upravi na takšna namigovanja odgovarjajo: “Na tem območju ne nameravamo ničesar graditi, gre za zavajanje. Dela opravljamo po odločbi kmetijske inšpektorice.”