V Šentilju od meseca maja zasebni investitor gradi nov trgovski objekt s skupno površino okoli 1.600 m2, v katerem bodo tri neživilske trgovine. Otvoritev novega trgovskega centra je predvidena 10. decembra. 

Družba SCL RENT je investitor trgovskega objekta v središču Šentilja, za katerega je projekt izdelala družba Idea gradbeni biro, s katero investitor, kot je pojasnila Andreja Trafela, dobro sodeluje že dalj časa. Izvajalec projekta je družba REMONT iz Celja, s katero so v družbi SCL RENT prav tako že sodelovali, saj so v letu 2019 zgradili trgovski objekt v Žalcu.
Predstavnica investitorja Andreja Trafela je pojasnila, da se v skupini njihovih podjetij ukvarjajo z razvojem trgovskih objektov na različnih lokacijah po Sloveniji. » Po razgovoru z različnimi trgovskimi družbami smo se odločili tudi za Šentilj, saj se kraj dobro razvija in z zaledjem ter z bližino avstrijske meje predstavlja dovolj velik potencial«.

V novem trgovskem objektu bodo tri neživilske prodajalne

Trgovski objekt, ki je lociran v neposredni bližini trgovine Tuš in bencinskega servisa Mol, meri okoli 1.600 kvadratnih metrov, v njem pa bodo tri trgovine z ločenimi vhodi iz parkirišča. Znotraj trgovskega objekta bodo odprli naslednje trgovine: TEDi BETRIEBS d.o.o., KiK Textilien und Non-Food d.o.o. in Mana.
Gradnja je trajala okoli 6 mesecev, dela pa so v tem trenutku v zaključni fazi. Otvoritev trgovskega objekta je načrtovana 10. decembra. Andreja Trafela je ob tem dodala: »Upamo, da bo lahko, glede na trenutno situacijo, povezano z epidemijo, center odprl svoja vrata po planu«.

Poleg domačih računajo tudi na obisk avstrijskih kupcev

In kako v družbi SCL RENT odgovarjajo na vprašanje, kaj bo Šentilj pridobil z novim trgovskim objektom? »Po našem mnenju vsaka nova pridobitev v kraju omogoča ljudem, ki tam živijo, da imajo možnost nakupov določenih artiklov tudi v domačem kraju in da ni potrebo, da se vozijo v Maribor ali v Avstrijo. Glede na to, da se veliko avstrijskih kupcev dnevno vozi po nakupe tudi v Slovenijo, lahko rečemo, da računamo tudi na njihov obisk«.

Znotraj trgovskega objekta bodo odprli naslednje trgovine: TEDi BETRIEBS d.o.o., KiK Textilien und Non-Food d.o.o. in Mana.

Tudi v občinski upravi v Šentilju pozdravljajo novo pridobitev v kraju. »Z novim trgovskim objektom bomo pridobili tri kvalitetne neživilske prodajalne v Šentilju, ki jih do zdaj nismo imeli. Imamo živilske trgovine, neživilske pa so naši občani pogrešali. Zdaj se bo to spremenilo«.