Po družbenem omrežju Facebook je zaokrožil zapis matere enega izmed otrok, ki obiskuje vrtec v Rušah. Sama je seznanjena s privezovanjem otrok na stolček, ki pa niti približno ni tako grozljivo, ko so to skušali prikazati v anonimnem pismu.

Po družbenem omrežju Facebook je zaokrožil zapis mamice, čigar otrok obiskuje vrtec v Rušah, o katerem smo včeraj poročali. Spomnimo, veliko prahu je dvignil incident, ko je ena izmed jasličnih vzgojiteljic z vsem glasom kričala na enoletnega otroka, ki je bil med tem privezan na stol.

Privezovanje v avtosedež ja, na stolček pa ne?

Mamica v svojem zapisu jasno pove, da kričanja ne odobrava, da pa “privezovanje”, kakor so ga prikazali v anonimnem pismu, v realnosti ni ravno tako okrutno. Gre namreč za varnostno potezo pri tistih otrocih, ki še ne sedijo samostojno.

“Sem mamica dečka, ki obiskuje vrtec v Rušah. Ob vstopu v vrtec – jasli septembra 2018 sta nam vzgojiteljici razložili postopek privezovanja na stolček, za otroke, ki še ne sedijo zanesljivo in samostojno. Trak od ročaja do ročaja, zgolj, da otrok ne zdrsne s stolčka in se poškoduje. Ok, brez problema, varnost otrok na prvem mestu. Zdaj pa jaz vas vprašam, dragi obsojevalci in generali – otrok v lupinici ali avtosedežu v avtu mora biti varno privezan tako na tesno, da spraviš med telo in pas zgolj prst. Otroka tesno privežeš s pasom in trakovi v sedež na tudi na kolesu, triciklu, stolčku za hranjenje, gugalniku … Dvojna merila …”

“Grozna zločinka in še slabša mati sem”

Kot nadaljuje, starši s privezovanjem otroka na avtosedeže nad njim prav tako izvajamo “teror”, po drugi strani pa se vsi zgražajo, če otroka vzgojiteljica zavaruje s trakom. Če se zgodi obratno, namreč, da se otrok zaradi slabše varovanosti (ki se zlahka zgodi v skupini 2 vzgojiteljic, ki pazita na 15 otrok) poškoduje, potem starši prav tako grozijo z inšpekcijo, mediji … “In ker sem svoje 3 otroke vezala v lupinicah, stolčkih za hranjenje, avtosedežih, triciklih, grem jutri kar sama na csd – grozna zločinka in še slabša mati sem,” je dejala sarkastično.