Po poročanju Športnega portala nas je po zahrbtni bolezni mnogo prezgodaj, komaj v petintridesetem letu življenja zapustil Tomi Slamar. Kot so zapisali, je zadnja leta delal in živel v Mariboru. Visok rjavolasec pa je svoje prve rokometne korake naredil v Krškem. V klubu, kjer so zrasli igralci kot so Uroš Šerbec, Klemen in Nejc Cehte, David Imperl, Urh Kastelic in drugi. Za kadetsko in mladinsko reprezentanco Slovenije je bil svojčas Slamar nepogrešljivi člen, ob študiju v štajerski prestolnici pa je domala opustil ta šport.

Igral je na položaju levega zunanjega, denimo v reprezentanci takrat z Bombačem.

Od njega se poslavljajo soigralci in sodelavci

"Z žalostjo v srcu vam sporočamo, da se je za vedno poslovil naš nekdanji član in igralec, Tomi Slamar. Tomi je v našem klubu pustil neizbrisen pečat, tako kot vrhunski rokometaš kot tudi kot izjemen človek. Njegova strast, predanost in toplina bodo za vedno ostali v naših srcih. Počivaj v miru, Tomi," je ob tem na svojem Facebook profilu zapisal Rokometni klub Misteral Krško.

"Sporočamo žalostno vest, da se je v sredo, 10.7.2024 poslovil naš dragi prijatelj in sodelavec Tomi Slamar. Bil je izjemen človek vedrega duha, optimizma in želje po napredku, tako pri sebi, kot v podjetju, kjer je pustil neizbrisljiv pečat. Besede so včasih premalo, da bi izrazili tisto, kar res čutimo. Tomi, zelo te bomo pogrešali in nikoli te ne bomo pozabili," so zapisali pri podjetju LANCom.