Po tragični smrti 33-letne Sabine Arklinič iz Markovcev, ki je bila zahrbtno umorjena, s strani moža oziroma njegove ljubice, so štiri otroci postali sirote. Kot navajajo Slovenske novice, so otroci sedaj pod streho babice in njenega 42-letnega invalidskega sina, pri katerem je bila pokojna Sabina zaposlena kot družinska pomočnica.

Kot navaja portal, otroci različno dojemajo tragično usodo svoje mame. Malo starejši, 13-letna Sara, 11-letna Žanet in osemletni Gašper, so že dojeli, da bodo morali živeti naprej, najmlajši, še ne dveletni Jakob, pa se nenehno sprašuje, kje je njegova mamica.

Denarno pomoč lahko nakažete na transakcijski račun Sklada Ivana Krambergerja št. SI56 02922-0019831742, s pripisom za »štiri sirote«, sklicna številka 7268. Pomagate lahko tudi s SMS-donacijami. Pošljite SMS na 1919: z vpisano ključno besedo KRAMBERGER5 boste prispevali 5 evrov, z vpisano ključno besedo KRAMBERGER10 pa 10 evrov.

Babica se trudi, da bi skrbela zanje, a je pred njimi še dolga pot. Ne le finančno breme, saj je družina gradila veliko hišo in je treba odplačati kredite, temveč tudi vsakodnevne potrebe rastočih otrok. Otroci bodo vsaj do konca šolskega leta ostali pri babici, morda pa se bodo kasneje preselili tudi k teti Mojci.

"Bili so idilična družina brez najmanjših zapletov"

Za Slovenske novice je babica še povedala, da pred tragedijo ni imela slabe besede za Sabininega moža. Kot pravi, je bil duša od človeka, vse je naredil in odlično skrbel za družino. "Nihče ni slišal, da bi se s Sabino kdaj sporekla ali, bog ne daj, pretepala. Bili so idilična družina brez najmanjših zapletov. Človek nikoli ne bi pomislil, da bi lahko storil kaj takšnega," je dejala za portal in dodala, da ni nikoli ničesar slišala o morilki, Tomaževi sodelavki.

Na usodni dan jo je Sabina kot običajno prosila, če lahko pazi na otroke. Ko se ji je nehala javljati, je njen mož dejal, da še ne bosta prišla, saj naj bi Sabina preveč spila. Ko sta Sabinina mama in sestra začeli naslednji dan iskati pogrešano, pa se je pretvarjal, da jo zaskrbljeno išče tudi on.