Gasilci PGD Paloma Sladki Vrh, iz Avstrije BFV Feldbach, PGD Šentilj, PGD Spodnja Kungota so se v konvoju s humanitarno pomočjo odpravili na pot proti Hrvaški, kjer se jim bo pridružil pobrateni DVD Breznički Hum.

S Sladkega Vrha je pod vodstvom tamkajšnjega prostovoljnega gasilskega društva danes zjutraj krenil konvoj humanitarne pomoči, namenjen od potresa prizadetim krajem Hrvaške. V veliki dobrodelni akciji so sodelovala vsa gasilska društva, ki delujejo v občini Šentilj ter gasilci iz sosednje Kungote. Pridružili pa so se jim tudi njihovi avstrijski kolegi. Zbrane je pred odhodom nagovoril ter se jim zahvalil župan mag. Štefan Žvab.

Iz Sladkega Vrha je pod vodstvom tamkajšnjega prostovoljnega gasilskega društva danes zjutraj krenil konvoj humanitarne…

Objavil/a Občina Šentilj – uradna stran dne Sobota, 09. januar 2021

Na pot proti Hrvaški krenilo 21 vozil

Iz Prostovoljnega gasilskega društva Paloma Sladki Vrh so sporočili, da danes prihaja njihova akcija zbiranja pomoči za ljudi, ki jih je prizadel potres na Hrvaškem, v zaključno fazo. »Ob 8.00 smo se zbrali pri gasilskem domu v Sladkem Vrhu – prijatelji iz Avstrije BFV Feldbach, Pgd Šentilj, PGD Spodnja Kungota in Jasmina Nikl. V koloni 21 vozil (kombiji s prikolicami, tovornjaki priklopniki in komandno vozilo) smo se nekaj po 8.00 uri odpravili na pot proti Hrvaški, kjer se dobimo s gasilci iz pobratenega društva iz DVD Breznički Hum. Še enkrat se zahvaljujemo vsem, ki ste donirali stvari z željo, da pridejo v prave roke. Skupaj smo močnejši. Na pomoč!”

Danes prihaja naša akcija zbiranja pomoči za ljudi ki jih je prizadel potres na Hrvaško v zaključno fazo. Ob 8.00 smo se…

Objavil/a Pgd Paloma Sladki Vrh dne Sobota, 09. januar 2021