V ta namen bosta minibusa, opremljena s prikolico za kolesa, od 25. junija vozila na dveh posebnih avtobusnih linijah.

Občina Ruše ponovno zagotavlja avtobusni prevoz čez Pohorje v poletni sezoni. Na območju Pohorja bo od 25. junija, ob sobotah, nedeljah in praznikih, na voljo prevoz na dveh posebnih avtobusnih linijah:

  • eni na relaciji Ruše–Areh–Bellevue–Sp. Hoče–Botanični vrt in
  • drugi Botanični vrt–Sp. Hoče–Bellevue–Areh–Ruše.

Minibusa bosta ob vikendih opravila pet voženj dnevno

Minibusa na teh linijah, opremljena s prikolico za kolesa, bosta vozila ob ugodnih vremenskih razmerah. Cena enosmerne vozovnice bo 3 evre za odrasle in 1 evro za otroke, medtem ko bo transport koles brezplačen. V poletni sezoni oziroma do 29. avgusta bosta minibusa iz Ruš in Hoč ob vikendih in praznikih na Pohorje opravila pet voženj dnevno, z vmesnimi postanki pri več znanih izletniških in turističnih točkah. Med vožnjo bo, tako kot na vseh ostalih avtobusih, obvezna uporaba zaščitne maske. Opravljanje prevoza na pohorskih linijah sofinancirajo občini Ruše in Hoče – Slivnica ter Turistično društvo gostincev Pohorja. Vozni red je dostopen na naslednji povezavi.

Arrivini avtobusi na relaciji Maribor – Ruše – Lovrenc na Pohorju že zagotavljajo brezplačen prevoz potnikov kolesarjev

Tudi letos je sicer Arriva Slovenija v sodelovanju z Občino Ruše na določenih avtobusih, ki vozijo na relaciji Maribor-Ruše-Lovrenc na Pohorju, namestila posebne nosilce koles, ki potnikom omogočajo postavitev kolesa na avtobus na vsaki vstopni postaji, o čemer smo že poročali. Prevoz je za potnike – kolesarje na relaciji Maribor-Ruše-Lovrenc na Pohorju, ki potujejo na avtobusu skupine Arriva skupaj s svojim kolesom, brezplačen. Občina Ruše v obdobju od 1. 6. do 31. 8. 2021 v celoti subvencionira prevoz kolesa in kolesarja. Ruška županja Urška Repolusk nam je povedala, da omenjeni projekt v občini podpirajo že četrto leto. “Naši občani možnost prevoza koles na avtobusnih precej koristijo. V našem proračunu za to namenjamo 26 tisoč evrov. V ta znesek so vključene Arrivine avtobusne linije na relaciji Maribor – Ruše – Lovrenc na Pohorju in tudi Marpromova krožna linija Ruše – Areh – Pivola – Maribor, ki se izvaja z manjšim avtobusom, kolesa pa prevažajo na posebni kolesarski prikolici.”