Avtobus s posebnimi nosilci za kolesa vozi na relaciji Maribor – Ruše – Lovrenc na Pohorju, z začetkom šolskih počitnic pa bo zaživela tudi krožna linija Ruše – Areh – Pivola – Maribor.

Arriva Slovenija in Občina Ruše sta sklenili dogovor o financiranju vozovnic za kolesarje in prevoz njihovih koles. Občina Ruše v celoti subvencionira prevoz kolesa in kolesarja. Tudi letos je Arriva Slovenija v sodelovanju z Občino Ruše na določenih avtobusih, ki vozijo na relaciji Maribor-Ruše-Lovrenc na Pohorju, namestila posebne nosilce koles, ki potnikom omogočajo postavitev kolesa na avtobus na vsaki vstopni postaji. “Z uvedbo možnosti prevoza kolesa z avtobusom smo želeli javni prevoz narediti bolj dostopen za kolesarje in vožnjo s kolesom bolj dostopno za uporabnike javnega prevoza. Za marsikaterega potnika je kombinacija kolesa in avtobusnega prevoza idealna za prevoz na delo. S kolesom na avtobus, od izstopnega postajališča naprej pa spet s kolesom do cilja. V Rušah in Mariboru je to odlična rešitev predvsem za tiste, katerih cilj ni v neposredni bližini avtobusih postajališč,” so zapisali spletni strani Arrive.

Urška Repolusk: Za avtobusne linije Maribor – Ruše – Lovrenc in Ruše – Areh namenjamo 26 tisoč evrov

Prevoz je za potnike – kolesarje na relaciji Maribor-Ruše-Lovrenc na Pohorju, ki potujejo na avtobusu skupine Arriva skupaj s svojim kolesom, brezplačen. Občina Ruše v obdobju od 1. 6. do 31. 8. 2021 v celoti subvencionira prevoz kolesa in kolesarja.

V našem proračunu za to namenjamo 26 tisoč evrov. V ta znesek so vključene Arrivine avtobusne linije na relaciji Maribor – Ruše – Lovrenc na Pohorju in tudi Marpromova krožna linija Ruše – Areh – Pivola – Maribor, ki se izvaja z manjšim avtobusom, kolesa pa prevažajo na posebni kolesarski prikolici.

Ruška županja Urška Repolusk nam je povedala, da omenjeni projekt v občini podpirajo že četrto leto. “Naši občani možnost prevoza koles na avtobusnih precej koristijo. V našem proračunu za to namenjamo 26 tisoč evrov. V ta znesek so vključene Arrivine avtobusne linije na relaciji Maribor – Ruše – Lovrenc na Pohorju in tudi Marpromova krožna linija Ruše – Areh – Pivola – Maribor, ki se izvaja z manjšim avtobusom, kolesa pa prevažajo na posebni kolesarski prikolici. S to obliko prevoza na Pohorje bomo najverjetneje začeli z začetkom poletnih počitnic.”

V spletnem iskalniku voznih redov imajo odhodi, na katerih vozi vozilo, ki je opremljeno z nosilcem za kolesa, oznako Vozilo je opremljeno z nosilcem za kolesa.