V primeru slabega vremena bo čistilna akcija prestavljena na 1. april.

V občini Ruše bo v soboto, 25. marca, vsakoletna spomladanska čistilna akcija Očistimo Ruše 2023, ki jo bodo tudi tokrat izvedli s krajevnimi odbori in društvi. Začetek akcije je napovedan za 9.00 uro, zbirna mesta sodelujočih pa bodo: pri domu kulture v Bistrici ob Dravi za Krajevni odbor Bistrica ob Dravi, pred kapelico na Bezeni za Krajevni odbor Bezena, na parkirišču ob Gimnazijski ulici v Rušah za Krajevni odbor Ruše, v gasilskem domu Smolnik za Krajevni odbor Smolnik in za Planinsko društvo Ruše pred objektom društva na Mariborski 5 ob 8.00 uri. Sodelujočim v čistilni akciji bodo na omenjenih zbirnih mestih razdelili rokavice in vreče, poskrbljeno pa bo tudi za malico. V primeru slabega vremena bo čistilna akcija prestavljena na 1. april.

Akciji čiščenja okolja se pridružuje tudi Osnovna šola Janka Glazerja Ruše. Učenci bodo v petek od 11-ih dalje dve uri čistili strogo središče občine.

Na večja divja odlagališča v zadnjih letih niso naleteli

“V času akcije se bomo potrudili, da bomo počistili čim več javnih površin, največ odpadkov je običajno ob prometnicah. Ribiči bodo čistili vodotoke, planinci in lovci pa predvsem pohorski del občine,” so povedali v občinski upravi. V preteklih čistilnih akcijah so se najbolj množično odzvali krajani Bezene in Bistrice ob Dravi, nekoliko manj v Smolniku in v Rušah. Črnih točk, torej večjih divjih odlagališč, v zadnjih letih v ruški občini več ni, vsake toliko časa pa še naletijo na manjša odlagališča kosovnih in drugih, ki jih tudi sproti počistijo.