Ambasador Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem (VSGT) Maribor je tradicionalna prireditev šole, na kateri podelijo dva naziva – Ambasador gostoljubja in Ambasador dobrega počutja. Naziv ambasadorja posamezne kategorije prejme študentka ali študent, ki je med študijem izkazal svoje znanje, ustvarjalnost in predanost stroki. Ta študent ka ali študent se je pokazal kot vzoren, uspešno sodeloval pri strokovnih projektih, dogodkih ali tekmovanjih doma in v tujini ter tako prispeval k promociji stroke v Sloveniji in Evropi.

Za nazive se je potegovalo 6 študentov

Na VSGT za embasadorje izbirajo osebe, ki so pustile pečat ne samo na strokovni poti, ampak tudi na energijski. V letošnjem letu se je predstavilo 6 obrazov, ki so se potegovali za naziv Ambasadorja gostoljubja in Ambasadorja dobrega počutja. Za ambasadorja gostoljubja so se potegovali Petra BrenkRebeka LorberKlara Šmigoc in Naja Šenveter. Za ambasadorja dobrega počutja pa dva obraza Nika Pungeršek in Nik Zgazivoda.

Zmagovalca je razglasil dosedanji ambasador gostoljublja Tristan Romih in v kuvertah sta se skrivali imeni Klara Šmigoc in Nik Zgazivoda. "Ambasador se mora izkazati že v času študija. Ne samo v tekmovanjih, ampak širi tudi to gostoljublje, sodeluje v številnih projektih šole in je vedno prisoten. In tudi kasneje, ko že enkrat nosiš ta naziv, vedno znova prihajaš nazaj... Res je, da z vsemi 1380 nismo več v stiku, ampak tisto srce še vedno ostaja," je za naš spletni medij Maribor24 povedala direktorica VSGT Tanja Angleitner Sagadin.

[[image_2_article_66476]]

Svojo počaščenost, kot prejemnik naziva Ambasadorja dobrega počutja, je Nik Zgazivoda izrazil: "VSGT je zelo zahtevna, disciplinirana, formalna in pa profesionalna ustanova. Glede na to, da se v zadnjih dveh letih z veseljem zbudim in ponosno hodim v našo šolo povem, da VSGT Maribor ni samo ustanova, VSGT Maribor je življenje... Iz dna srca sem počaščeni n ponosen, da sem lahko ne samo ambasador dobrega počutja leta 2024, ampak tudi del VSGT Maribor." Povedal je, da se dobro počutje začne z nami, se giba okrog nas in se tudi konča z nami.

[[image_1_article_66476]]

"To priznanje mi pomeni zares ogromno, saj mi je šola dala neko potrditev, da sem sposobna tega za kar sem bila nominirana in največja zahvala gre vsem predavateljem, saj če njih ne bi bilo, danes tukaj tudi mene ne bi bilo. Obljubim, da bom to, kar sem danes prejela, tudi opravičila," je dejala prejemnica naziva Ambasadorke gostoljubja, Klara Šmigoc, ki jo poznamo tudi iz televizijske oddaje MasterChef Slovenija. 

Petindvajset let VSGT Maribor je zaznamovalo kar nekaj mejnikov. "Danes se je spet pokazalo, da če ni dobro uigranega tima, potem do uspeha ne more priti... V zadnjih petih letih smo uigrali en pristop odprtosti, kjer lahko vsakdo doprinese, se ima vsakdo možnost dokazat in nadgraditi svoje znanje, kar na vsezadnje dokazuje tudi to, da smo v tujino preko Erazmusa poslali ne samo več deset študentov, ampak tudi 21 zaposlenih. Mislim, da to širi obzorja in je tudi pripomoglo k sedanjemu stanju šole," je povedala direktorica VSGT. Kot zaključek dogodka pa so zaprli časovno kapsulo, ki vsebuje fotografije in dobre misli iz dogodka, ki si jih bodo lahko ogledali bodoči študentje čez vsaj še enih 25 let.