Na Mariborskem otoku je včeraj potekala predaja prvega paketa Kart za otroka. Dobrodelne karte je v imenu Šport Maribor predal g. Tomi Prosnik, pomočnik direktorja in vodja športne infrastrukture, gospe Mateji Koler iz Zveze prijateljev mladine Maribor.

''Iz srca se zahvaljujemo vsem dobrim ljudem, ki ste ali še boste kupili karto in nam pomagali otrokom polepšati poletje ali zimo,'' so zapisali na svojem Facebook profilu.

Karte so še na prodaj na blagajni Mariborskega otoka

V sklopu akcije so naprodaj posebej označene vstopnice, ki otrokom iz socialno šibkega okolja v poletni sezoni zagotovljajo brezplačne zabavne in športne aktivnosti na Mariborskem otoku ter tako popestrijo preživljaje počitnic. Cena »karte za otroka« za Mariborski otok je 4,50 evra, za Ledno dvorano (vključno z izposojo drsalk) pa 6 evrov.

Lani, ko je Šport Maribor zasnoval ta projekt, je bilo prodanih več kot 350 tovrstnih vstopnic. Glede na številne pozitivne odzive ga je v drugem letu razširil še na drsanje v Ledni dvorani v času zimske sezone.

Karte lahko še vedno kupite na blagajni Mariborskega otoka. Kupljene karte bodo predali ZPM Maribor, ki bodo poskrbeli, da bodo šle v prave roke.