Čeravno šolsko in študijsko leto še trajata, mnogi mladi že razmišljate o prihajajočem poletju ter o poletnem študentskem oziroma dijaškem delu. S slednjim lahko, povsem prilagojeno vašim šolskim in študijskim obveznostim, v eni od McDonald’s restavracij pričnete že sedaj in za zaslužek poskrbite še pred pričetkom poletnih počitnic.

V slovenskem McDonald’su dela kar 2000 ljudi!

McDonald’s namreč tako v svetu kot v Sloveniji že vrsto let predstavlja pomembnega delodajalca. Prvo restavracijo so pri nas odprli v letu 1993, danes pa jih po celotni Slovenijo naštejemo že kar 27.

V njih je zaposlenih skoraj 2000 ljudi, kar podjetje McDonald’s umešča med velike slovenske zaposlovalce, posebna pozornost, ki jo v podjetju namenjajo področju zaposlovanja, pa McDonald’su kot zaposlovalcu daje še prav posebno težo.

»V središču kadrovske politike podjetja je skrb za osebni napredek, zadovoljstvo in dobro počutje vseh zaposlenih,« pojasnjujejo v podjetju McDonald’s, ki predvsem zaradi pravičnega plačila ter fleksibilnost postaja ena prvih izbir tudi med študenti in dijaki. Dodajo še: »Vsak zaposleni je od začetka vključen v program usposabljanja in izobraževanja.«

Večina vodilnih začela s študentskim delom

Ob tem podjetje odlikuje tudi jasna in pregledna zaposlitvena struktura, v kateri lahko vsak zaposleni napreduje ter tako vselej nadgrajuje svojo kariero.

Tako velja izpostaviti, da je večina posameznikov, ki trenutno vodijo podjetje McDonald’s, svojo karierno pot začela prav s študentskim oziroma dijaškim delom. To pomeni, da McDonald’s ni nujno le priložnost za poletno ali občasno delo, ampak lahko za mladega posameznika predstavlja pomembno karierno odskočno desko.

Zakaj kot študent ali dijak delati v McDonald’su?

Ob privlačni urni postavki, ki znaša vse od 8,6 evra bruto na uro do 10 evrov bruto na uro za nočno delo, pa delu v McDonald’su sledijo še drugi »plusi«. V podjetju se namreč zavedajo pomena izobraževanja, zato se delo vselej prilagaja študijskim in drugim obveznostim mladega zaposlenega študenta oziroma dijaka.

Med prednostmi pa nista le zaslužek in fleksibilnost, ampak tudi neprecenljive izkušnje, usvojene in okrepljene socialne veščine, samospoštovanje ter, kot že predstavljeno, edinstvena priložnost za razvoj kariere.

»Delo pri nas mladim omogoča, da pridobijo neprecenljive izkušnje. To vključuje razvoj komunikacijskih veščin, reševanje problemov, timsko delo in tudi samostojnost in prevzemanje odgovornosti,« v podjetju McDonald’s pa dodajo še, da delovno okolje ponuja priložnost za razvoj socialnih veščin, učenje sodelovanja z različnimi ljudmi, krepitev zmožnosti reševanja konfliktov, sprejemanja povratnih informacij, spoznavanja novih oseb …

»Prva delovna izkušnja lahko postane temelj za gradnjo kariere v prihodnosti. Delo mladim omogoča, da raziskujejo različna področja in odkrijejo, kaj jih zanima ter kje želijo nadaljevati svojo poklicno pot,« izpostavljajo v podjetju McDonald’s, kjer dodajo, da so njihovi vodilni svojo karierno pot začeli prav tako – kot študentje.

V podjetju izpostavijo tudi finančni vidik študentskega oziroma dijaškega dela: »Z delom si mladi lahko zagotovijo finančno neodvisnost in samostojnost. To jim omogoča, da razvijajo odgovornost pri ravnanju z denarjem ter se učijo o pomenu varčevanja in načrtovanja proračuna. Si kupijo stvari, ki si jih drugače ne bi mogli,« povedo ter pripomnijo: »Naša dnevna urna postavka znaša od 8,6 eur bruto dalje. Za nočno delo pa je urna postavka 10 eur bruto.«

V podjetju opažajo tudi, da uspeh pri delu mladim pomembno prispeva k razvoju samozavesti in samospoštovanja. »Ko vidijo rezultate svojega truda in trdega dela, se počutijo bolj samozavestne in sposobne premagovati ovire v prihodnosti,« pojasnijo v McDonald’su.