Na podlagi izkušenj iz preteklih let v podjetju Marprom upajo, da bi smučarsko sezono lahko začeli sredi decembra, ob ugodnem vremenu še prej.

Javno podjetje Marprom je končalo drugi krog predprodaje sezonskih vozovnic za smučišča, ki jih upravlja na Mariborskem in Ruškem Pohorju. S tem se, kot poroča Radio Maribor, pripravljajo na prehod iz poletne v zimsko sezono, za katero so izvedli tudi nekaj investicij.

Lani so jih skupno prodali 1700

Marpromov predstavnik Miha Rubin je sporočil, da so v spomladanski akciji prodali skoraj 800 sezonskih vozovnic, zadnji avgustovski konec tedna pa se je oglasilo še 400 kupcev. Lani so jih skupno prodali 1700, takšen cilj pa imajo tudi letos.

Naložba v razširitev avtomatskega sistema zasneževanja

Letošnje sezonske vozovnice so sicer za 40 evrov dražje kot lani, Marprom pa je dvignil tudi cene drugih vozovnic. Mariborsko prevozniško podjetje, še navajajo, je pred novo smučarsko sezono opravilo tudi nekaj investicij. Največja je 1,6 milijona evrov vredna razširitev avtomatskega sistema zasneževanja med Snežnim stadionom in kočo Luka.

Več vozovnic za gondolo in Bike park

V Marpromu se že pripravljajo na konec poletne sezone, v kateri so zaznali povečanje števila potnikov na krožno-kabinski žičnici kot tudi kolesarjev v Bike parku. Na podlagi preteklih izkušenj upajo, da bi smučarsko sezono lahko začeli sredi decembra, ob ugodnem vremenu pa še prej.