Dijaki morajo v okviru predpisanih programov izobraževanja opraviti določeno število ur praktičnega pouka, ki ga vodstvo šole in zaposleni skušajo narediti čim bolj atraktivnega – tako za dijake kot za tiste, ki jih zanima svet gostinstva in turizma. Izbrali smo nekaj primerov, kjer so se dijaki izpopolnjevali, navdušili pa tudi zunanje obiskovalce.
Turistični sprehod po domačem mestu
Na šoli spoštujejo tradicijo, zato dijake izobražujejo tudi o zgodovini gostinstva in turizma. Številne kulinarične tradicionalne specialitete lahko danes z novimi kuharskimi tehnikami naredimo ponovno privlačne tako za oko kot brbončice, so prepričani v šoli, kjer se izobražujejo tudi bodoči zaposleni v turizmu. Zato so v lanskem šolskem letu povezali obe izobraževalni veji in zainteresirane občane popeljati skozi zgodovino najboljših mariborskih restavracij in gostiln. Odziv je bil izjemen, po eni uri sprehoda po domačem mestu pa so dijaki pred nekdanjim Hotelom Slavija postregli še s kultno belo damo in se poslovili od zadovoljnih obiskovalcev.
Kuhanje z najboljšimi
Na šoli nenehno iščejo nove, inovativne načine opravljanja obvezne prakse – takšne, ki so drugačni in dijakom ponudijo edinstveno izkušnjo. Gostili so jih že številni priznani chefi, lani pa so imeli dijaki priložnost kuhati z imetnikom Michelinove zvezdice, Gregorjem Vračkom iz Hiše Denk. Bodoči kuharji so s chefom Gregorjem Vračkom pripravili 3-hodni meni, ki so ga gostom postregli njihovi kolegi, bodoči natakarji. Vsi pa so se strinjali, da je bila izkušnja kuhati pod budnim očesom enega najboljših slovenskih chefov v njegovi kuhinji zares nepozabna.
Erasmus+ doživetja
Šola je vključena v projekt Erasmus+, ki na področju izobraževanja in usposabljanja podpira mobilnost dijakov, pedagoškega kadra in drugih ter mednarodna partnerstva za sodelovanje med različnimi institucijami. Cilj takšnih izmenjav je strokovni in osebni razvoj posameznikov ter krepitve kakovosti izobraževanja, ki se dosežejo s sodelovanjem izobraževanja in gospodarstva. Dijaki imajo vsako šolsko leto priložnost, da nabirajo izkušnje tudi izven meja Slovenije, v zadnjem obdobju so se njihovega znanja, izkušenj in kulture razveselili na Cipru, Portugalskem, v Srbiji in Avstriji.
Več informacij je bodočim dijakom in njihovim staršem na voljo v petek, 17. in soboto, 18. 2., ko bodo potekali informativni dnevi. Veselijo se vaše družbe.