Temperature bodo vse do nedelje, ko lahko pričakujemo manjšo ohladitev, vztrajale nad 30 stopinj Celzija.

Po podatkih Urada za meteorologijo in hidrologijo ter Oddelka za meteorološke in oceanografske na Agenciji RS za okolje lahko danes, v torek sredi dneva, popoldne in zvečer nastajajo krajevne nevihte. Nekatere od njih bodo lahko močnejše z nalivi in točo.

Že jutri manj verjetni močnejši nalivi in toča

Andrej Velkavrh, dežurni prognostik, je povedal, da tovrstna nevarnost obstaja tudi za severovzhodni del države, najmanj verjeten pojav toče pa je v Prekmurju in na Primorskem. »Že jutri so močnejši nalivi in toča manj verjetni, pojavijo se lahko zgolj kje v severnem delu države. Od četrtka do sobote pa močnejših nalivov in toče res ne bo,« je pojasnil Velkvarh.

V soboto in nedeljo tudi do 34 stopinj Celzijas

Bodo pa današnji dan in še naprej do vključno nedelje, ko se bo nekoliko ohladilo, zaznamovale poletne temperature. »Temperature bodo vztrajale nad 30 stopinj Celzija, sobota in nedelja, mogoče tudi petek, bosta najbolj vroča, saj se bo lahko ogrelo do 34 stopinj Celzija,« je dodal Velkavrh in sklenil, da lahko v četrtek in petek na račun suhega zraka pričakujemo nekoliko bolj sveža jutra.