Jutri, 24. julija 2019, bo ob 20.15 na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana prva tekma 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov med kluboma NK Maribor in AIK Stockholm. Vse obiskovalce prireditve policisti obveščajo, da bo Policija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje.

Slika je simbolična

Tehnična sredstva za video snemanje bodo uporabljena na krajih v mestu Maribor, kjer se po navadi zbirajo navijači, v okolici stadiona, kakor tudi na samem stadionu, tako na tleh kot v zraku.

Ker Zakon o nalogah in pooblastilih policije (ZNPPol) v 114. členu Policiji nalaga, da morajo policisti pred pričetkom uporabe tehničnih sredstev za
fotografiranje in video snemanje, seznaniti navzoče osebe, da se policijski postopki oziroma javno zbiranje snema, in ker želi Policija svoje delo opraviti transparentno, v skladu z določili Zakona o medijih, o tem javnost obvestijo preko medijev.