Mažoretna in twirling skupina občine Pesnica vpisuje nove člane v rekreativne in tekmovalne skupine.

V Mažoretni in twirling skupini občine Pesnica vabijo k vpisu v novo sezono mažoret in twirlinga. Kot so zapisali na Facebook profilu, se jim velja pridružiti, ker trenirajo, nastopajo, tekmujejo, imajo usposobljene trenerje, potujejo, so uspešne na tekmovanjih, se zabavajo, predvsem pa zato, ker spoznavajo nove prijatelje in prijateljice.

Skupina trenutno šteje 80 deklet in enega fanta, večina jih prihaja z območja pesniške občine, nekaj tudi iz okoliških lokalnih skupnosti. Kot nam je povedala njihova trenerka Lana Žabčič, ki je tudi sama aktivna tekmovalka, bo v novi sezoni večji poudarek namenjen mažoretni dejavnosti.

Načrtujejo tri rekreativne in dve tekmovalni skupini

V novi sezoni načrtujejo tri rekreativne skupine. Prvi trening za otroke iz Pernice in Pesnice bo v kulturnem domu v Pernici potekal v torek, 26. septembra, ob 17.30, naslednje vadbe bodo sicer ob sredah med 18. in 19. uro. V prostorih Osnovne šole Jakobski Dol bodo začeli s treningi v torek, 26. septembra, in sicer ob 14.45, vadba bo trajala do 15.45. Na Osnovni šoli Jarenina bo prvi trening v petek, 29. septembra, ob 14.50. Za prvo skupino bo trajal do 15.50, druga skupina bo vadila ob petkih od 15.20 do 16.20.

Člani skupine bodo glede na prehodno znanje razporejeni tudi v dve tekmovalni skupini. Tekmovalna skupina 1 bo imela treninge ob torkih med 16.30 in 18. uro v kulturnem domu v Pesnici ter ob četrtkih med 16. in 17.15 v kulturnem domu v Pernici. Tekmovalna skupina 2 ima treninge ob torkih, in sicer balet med 18. in 19. uro v kulturnem domu v Pesnici, med 19. in 20.30 pa v telovadnici Osnovne šole Pesnica. V kulturnem domu v Pernici so treningi ob četrtkih med 16.30 in 18. uro. Prvi trening bo v torek, 26. septembra, ob 16.30 v pesniškem kulturnem domu. Vpisi otrok bodo mogoči v času prvega treninga oziroma preko naslednjega obrazca.

Več informacij glede vpisa na njihovi spletni strani ali  preko maila [email protected]. Dejavnost mažoretne in twirling skupine podpira tudi Občina Pesnica. Dekleta so sicer v zadnjem obdobju dosegla več vidnih rezultatov; pred dvema letoma je recimo mlajša mažoretna skupina na evropskem tekmovanju osvojila tretje, starejša pa drugo mesto. Letos oktobra odhajajo v Bolgarijo na evropsko mažoretno prvenstvo.