Jarenina, ena od štirih krajevnih skupnosti v občini Pesnica, dobiva novo podobo. Kot so objavili v Turističnem društvu Ovtar Jarenina, se praktično vsak teden opazijo spremembe, kar je znak, da se v Jarenini nekaj dogaja. Na novi kolesarski stezi, ki povezuje kraj z osrednjimi Slovenskimi goricami, je v toplejših dneh vedno več kolesarjev. Obetajo pa se še nekatere druge pozitivne spremembe in novitete.

[[image_4_article_65418]] 

Pred vrati je več otvoritev 

Tako je župnijska cerkev sv. Marije Vnebovzete dobila novo fasado. Dela so bila potrebna zaradi načete fasade na severni strani objekta, zdaj pa so fasado očistili, popravili in na novo pobarvali. Blagoslov nove podobe cerkve bodo opravili v jesenskem času. 

[[image_1_article_65418]]

Kmalu bo, predvidoma konec junija (29. junij), otvoritev Štajerske hiše glasbe oziroma muzeja Alfija Nipiča. Nasproti muzeja bo po predvidevanjih konec maja vrata odprla prenovljena gostilna Lipa, katere najemnica je Helena Ribič Klemen, sestra masterchefa Darka. Podrobneje smo o tem pisali na tej povezavi

[[image_3_article_65418]]

[[image_2_article_65418]]

Ena izmed novosti se bo zgodila tudi pri Posestvu Valdek, družinski kmetiji v Jarenini, ki skrbi za okoli 50 živali. Med njimi so tudi lame in alpake, čez vse leto pripravljajo vodene oglede in druženja z živalmi, v poletnem času organizirajo tudi dnevno počitniško varstvo, praznovanja rojstni dni in druge aktivnosti. Kot so nam povedali, zdaj širijo svojo dejavnost. Predvidoma poleti bodo odprli vrata turističnega apartmaja, v katerem bo lahko prenočilo do šest ljudi. 

Tudi v Kmečkem turizmu Krajnc v Jareninskem Dolu, ki lahko sprejme do 60 gostov, širijo svojo dejavnost. Izvajajo dozidavo k obstoječemu gostinskemu objektu. Dela bodo predvidoma zaključena julija letos.