V občini Pesnica so danes pripravili gasilsko vajo večjega obsega, na kateri so sodelovala vsa štiri gasilska društva v občini: Pesnica, Pernica, Jakobski Dol in Jarenina. Z vajo so želeli preizkusiti pripravljenost in odzivnost gasilskih ekip, ki s podrobnostmi intervencije v naprej niso bile seznanjene.  

Po scenariju je zagorel stanovanjski objekt v naselju Vukovski Vrh v krajevni skupnosti Jarenina, v stavbi so bile tudi ujete osebe. Hkrati so simulirali nesrečo avtomobila, ki je prav tako zagorel, v njem je ostal ukleščen voznik. Na vaji sodelovalo okoli 40 operativnih gasilcev, še približno 20 jih je bilo prisotnih v delovnih uniformah. 

Vodja intervencije Matej Požgan nam je o uspešnosti vaje povedal: "Ena groba ocena je, da so se društva odlično ujela. Vse pomanjkljivosti in nevarnosti smo sproti prediskutirali, tako da zaenkrat intervencija poteka predvsem varno in po načrtih. Namen same vaje je bil prikazati intervencijo večjega obsega. To pomeni, da smo prišli tudi do točke, ko je potrebno menjavati jeklenke. Načrtovali smo tudi, da bo potrebno dovažati vodo oziroma jo polniti iz ene cisterne v drugo. V prvi vrsti se zahvaljujemo družinam, ki so odstopile ta objekt, saj gre v bližnji prihodnosti v rušenje. Seveda smo to priložnost takoj zagrabili in priredili vajo takšnega obsega. Pri avtih pa smodejansko simulirani nek začetni požar pri nesreči, ki ga lahko reši PGD." Dodal je tudi, da je v načrtu, da po vaji pomagajo očistiti okolico.