V Gorišnici je potekal tradicionalni seminar za rejce piščancev, ki ga je organizirala Perutnina Ptuj, vodilno slovensko podjetje na področju perutninske industrije. Dogodek je privabil več kot 150 rejcev, ki so se seznanili z najnovejšimi trendi in smernicami v reji piščancev ter se med seboj pomerili izkušnje.

Trajnostni pristop in dobrobit živali na prvem mestu

Direktor PC Živa proizvodnja Perutnine Ptuj, Marko Cigler, je v sklopu dogodka poudaril pomen sodelovanja z rejci in predstavil načrte za prihodnji razvoj podjetja. Poudarek bo na trajnostni reji piščancev, ki vključuje podaljšanje rejne dobe, zmanjšanje števila piščancev v hlevskih prostorih in upoštevanje vseh vidikov trajnosti.

Strokovnjaki so na seminarju predstavili aktualne standarde reje, s poudarkom na McDonald's standardih, Izbrani kakovosti Slovenija, BTS ter smernicah za počasno rastoče piščance.

Boštjan Domanjko je izpostavil pomen dobrega počutja živali, medtem ko je Matic Nemec opozoril na ključno vlogo biovarnosti v reji piščancev. Posebno pozornost so namenili tudi tehnološki opremi hlevov, s poudarkom na sistemih rekuperacije, ki zmanjšujejo porabo energije in izboljšujejo pogoje reje piščancev.

Podpora rejcem in dolgoročno sodelovanje

Perutnina Ptuj aktivno podpira svoje rejce z različnimi ukrepi, kot so finančna podpora pri investicijah, strokovno svetovanje in zagotovilo odkupne cene. »Cenimo naše rejce in njihov trud pri zagotavljanju nemotenega poteka proizvodnih procesov,« je poudaril Cigler, ki je dodal še: »Zanje smo vedno na voljo z vso potrebno podporo in znanjem.«

Ob tem podjetje vabi tudi nove rejce k sodelovanju, saj želi zagotoviti zadostne količine visokokakovostnega perutninskega mesa za domači in tuji trg. Pri tem se osredotočajo na nenehno vlaganje v najnovejše tehnologije, sistem KVS (kakovost, varnost, sledljivost) ter dolgoročno sodelovanje z rejci, ki temelji na trajnostnih praksah.

Seminar je bil odlična priložnost za rejce piščancev, da se seznanijo z najnovejšimi trendi in smernicami v panogi ter okrepijo medsebojna sodelovanja. Perutnina Ptuj s svojim aktivnim pristopom k trajnostnemu razvoju in podpori rejcem kaže jasno pot v prihodnost slovenskega perutninarstva.

Za več informacij o možnostih sodelovanja v kooperantskem programu Perutnine Ptuj obiščite spletno stran podjetja www.perutninaptujgroup.com ali kontaktirajte predstavnike podjetja na [email protected].