Daljnega leta 1995 se je na obrežje reke Drave, v Bresternici, odprla prva prava mehiška restavracija v Sloveniji, ki je postopoma osvojila srca obiskovalcev tako skozi pristno mehiško hrano in pijačo, kot tudi skozi edinstven ambient, ravno prav odmaknjen od mestnega vrveža.

[[image_1_article_65039]]

Nekaj let kasneje, leta 2011, je Galeb pričel pisati tudi zelo uspešno zgodbo s sosednjo stavbo, kjer se nahaja prostorna dvorana za praznovanja svečanih dogodkov. V štajerskih koncih je Dvorana Galeb postala del poročne pravljice marsikaterega para. Danes s prenovljeno podobo in osveženo ponudb sodi med najbolj priljubljene poročne destinacije.

Po 30 letih čas za novo poglavje

Skoraj 30 let po prvi »zakuhani« mehiški hrani pa Galeb pričenja s pisanjem novega poglavja svoje zgodbe. V preteklem letu je namreč vodenje restavracije prevzela mlada ekipa – dotedanji šef strežbe in dotedanji šef kuhinje, ki sta suvereno prevzela vodenje restavracije in Dvorane Galeb ter pričela z osveževanjem podobe, ambienta ter razširitvijo ponudbe.

V jedru še vedno pristnost

Jedro mehiške ostaja enako, pravita Gregor in Marko. Se pa počasi osvežuje in širi ponudba jedi in pijače.

»Prizadevamo si ohraniti jedro mehiške, ki so jo naši zvesti gostje navajeni, vendar pa smo vključili nekaj novih jedi, ki odražajo sodobnejše trende in želje naših gostov. Širimo tudi ponudbo alkoholnih in brezalkoholnih pijač in napitkov. Osvežili smo ambient, dodali sončno teraso, ki omogoča še bolj prijetno izkušnjo ob obisku naše destinacije ob Dravi. V prihodnje lahko gostje pričakujejo še več novosti, v restavraciji in tudi v dvorani«, pojasnjujejo v ekipi restavracije Galeb.

[[image_2_article_65039]]

Dvorana Galeb v prihodnje pravo središče dogajanja

Pomemben del novega poglavja restavracije Galeb tako še naprej ostaja Dvorana Galeb

»Dvorana Galeb je že dolgo časa priljubljena izbira za poroke in praznovanja, vendar želimo še bolj izkoristiti njen potencial,« nam zaupajo v ekipi in nadaljujejo: »Trenutno delamo na razširitvi ponudbe dogodkov in pripravljamo še več tematskih večerov ter zabav. Želimo, da naša dvorana postane lokacija, kjer poleg izvrstne hrane, gostje lahko uživajo ob živi glasbi in plesu. Zato se res trudimo ustvarjati nepozabne izkušnje za naše goste.«

[[image_3_article_65039]]

Kot nam povedo, bo letos že 13 let, odkar v Galebu snujejo poročne pravljice ter v svojem ambientu gostijo številna praznovanja in zabave.

[[image_4_article_65039]]

»Veliko naših gostov dvorane in ponudbe v njej še ne pozna,« sicer pove ekipa, v kateri so prepričani, da je dvorana s svojim potencialom idilična lokacija za poroke in različna praznovanja. Sploh s pristopom mlade ekipe, ki je z izjemnim čutom za estetiko in sodobna praznovanja prispeva k temu, da je praznovanje zares po vaših željah.

Poročni obred lahko izvedete na v idiličnem ambientu na obrežju Drave vse od zgodnje pomladi pa vse do pozne jeseni.

[[image_5_article_65039]]

Dvorana primerna tudi za poslovna srečanja ali konference

Ne le praznovanja, dvorana je lahko izvrstna izbira tudi za vaša poslovna srečanja, ki jih bodo v ekipi restavracije Galeb nadgradili s pestrim izborom hrane v skrbno pripravljenem bifeju.

[[image_6_article_65039]]

Mariborski Galeb leti naprej

Kaj lahko torej zvesti gostje ter radovedneži, ki bi radi preizkusili mehiške dobrote nove ekipe, pričakujemo v prihodnje? »Naš glavni cilj je ohraniti ugled pristne mehiške restavracije in dvorane, obenem pa slediti trendom in željam naših gostov,« svojo vizijo jasno vidijo v restavraciji Galeb.

[[image_7_article_65039]]

»Želimo postati še bolj prepoznavna destinacija za praznovanja in posebne dogodke, hkrati pa še naprej zagotavljati vrhunsko kakovost hrane, pijače in storitev. Verjamemo, da lahko s svojim trudom in predanostjo ter srčno ekipo ustvarimo nepozabne trenutke za vse naše obiskovalce«.

Z obljubami svežih idej, novosti in pristnih mehiških okusov, se zdi, da restavracija Galeb stopa v novo, razburljivo poglavje svoje zgodovine.

Z mlado in predano ekipo ter osveženim pristopom k ponudbi hrane in dogodkov v dvorani, obeta še več nepozabnih doživetij za vse ljubitelje mehiške kulture in gastronomije in le vprašanje časa ostaja, kdaj boste v prijetnem obdravskem ambientu svoj dogodek organizirali tudi sami.

[[image_8_article_65039]]