V mariborskem javnem podjetju Nigrad, ki je del tamkajšnjega javnega holdinga, po dobrem letu dni znova iščejo direktorja, potem ko jih je lani imenovani Tomaž Kavnik obvestil, da s 1. avgustom odhaja iz podjetja. Kot je razvidno iz razpisa, danes objavljenega v časniku Večer, se rok za oddajo prijave izteka 25. julija.

Nadzorni svet od kandidatov za vodenje omenjenega komunalnega podjetja pričakuje izobrazbo druge bolonjske stopnje in najmanj pet let ustreznih vodstvenih ali upravljavskih izkušenj. Ob tem morajo k življenjepisu priložiti še motivacijsko pismo z vizijo razvoja družbe v predvidenem štiriletnem mandatu.

Kavnik je nadzorni svet o tem, da bo položaj direktorja zapustil "zaradi novih kariernih priložnosti in ciljev", obvestil konec junija, nadzorniki pod vodstvom Gregorja Ficka pa so takoj zatem sprejeli odločitev o objavi razpisa za novega direktorja.

Lani drugo najbolj dobiškonosno podjetje znotraj holdinga

Pred Nigradom je po nedavnem poročanju časnika Večer prelomno obdobje, saj naj bi bila v načrtu njegova združitev z Mariborskim vodovodom, s čimer bi ena sama družba obvladovala celoten tako imenovani vodni krog, torej zagotavljanje pitne vode, njeno odvajanje na centralno čistilno napravo v Dogošah, čiščenje odpadne vode in pozneje tudi ravnanje z blatom, ki tam nastaja ter za katerega je odgovorna Energetika Maribor.

Nigrad je sicer pod Kavnikovim vodstvom posloval pozitivno in je bil lani s skoraj 700.000 evri dobička drugo najbolj dobičkonosno podjetje znotraj holdinga. Tudi letošnji petmesečni poslovni rezultat družbe je najboljši v zadnjih petih letih, saj beležijo pozitivni rezultat v višini 135.000 evrov.

Nadzorni svet bo po Fickovih besedah poskrbel, da podjetje dobi "strokovnega, usposobljenega in izkušenega menedžerja s področja komunalnega gospodarstva in gradbeništva, ki bo lahko družbo peljal po poti, začrtanim pod sedanjim vodstvom".

Prvi nadzornik je še poudaril, da bo odločitev o izbiri novega direktorja temeljila izključno na strokovnih referencah, saj bodo te edino jamstvo za nadaljnje uspešno vodenje podjetja.

Kavnik je vodenje Nigrada prevzel marca lani, potem ko se je prejšnjemu direktorju Matjažu Krevlju konec leta 2022 iztekel mandat in ni vnovič kandidiral, še poroča STA.