Avtobusi mestnega potniškega prometa v Mariboru bodo po koncu šolskega leta pričeli voziti po počitniških voznih redih. Ti bodo veljali od 26. 6. do 1. 9. 2024, dostopni pa so na spletni strani podjetja Marprom iz Skupine JHMB na tej povezavi.

V počitniške vozne rede bosta v času Festivala Lent med 21. in 29. 6. dodani nočni krožni liniji K 1 in K 2. Tako bo odhod s festivalskih dogodkov zagotovljen tudi z mestnim avtobusom.

Trasa mestne linije 8 bo od sobote, 22. 6., podaljšana do Mariborskega otoka. Avtobusna povezava do otoka bo v času kopalne sezone na voljo vsak dan od 8.30 do 19.45, z intervalom odhodov z glavne avtobusne postaje vsakih 30 minut. Zadnji večerni povratek s kopališča bo ob 20.15.

Prevoz na dveh posebnih linijah

Ob tem bo Marprom 22. 6. začel izvajati prevoz na dveh posebnih linijah, speljanih čez Pohorje: Ruše–Areh–Bellevue–Sp. Hoče–Botanični vrt in Botanični vrt–Sp. Hoče–Bellevue–Areh–Ruše. Minibusa na teh linijah, opremljena s prikolico za kolesa, bosta vozila ob sobotah, nedeljah in praznikih. Cena enosmerne vozovnice bo štiri evre za odrasle in en evro za otroke.

Opravljanje prevoza na pohorskih avtobusnih linijah sofinancirajo občini Ruše in Hoče - Slivnica ter Turistično društvo gostincev Pohorja.

V obdobju 22. 6.–1. 9. 2024 bosta minibusa iz Ruš in Hoč na Pohorje med vikendi in prazniki ob ugodnih vremenskih razmerah opravila pet voženj dnevno. Pri tem bosta imela vmesne postanke pri priljubljenih izletniških in turističnih točkah. Vozni red je objavljen na tej povezavi.