Pretekli teden so na humanitarnem pohodu zbrali preko 2.400 eur za dva najstnika iz Maribora, ki živita pri starih starših. Na pohodih »NA NOGE! Za boljše življenje.« so od leta 2012 z udeleženci pohodov tako zbrali že preko 47.000 eur za družine v stiski.   

Pretekli teden so na humanitarnem pohodu zbrali preko 2.400 eur za dva najstnika iz Maribora, ki živita pri starih starših. Na pohodih »NA NOGE! Za boljše življenje.« so od leta 2012 z udeleženci pohodov tako zbrali že preko 47.000 eur za družine v stiski.

Na noge! je pohodniški projekt, ki želi v rekreaciji združiti vse slovenske generacije – od najmlajših in družin pa vse do tistih v zrelih letih, ki ostajajo po srcu mladih. S projektom želijo organizatorji vsaj dvakrat letno na noge spraviti množico ljudi, ki s svojo udeležbo na prireditvi prispevajo tudi k humanitarnemu projektu.

Pretekli teden so udeleženci pohoda prispevali humanitarna sredstva za dva najstnika iz Maribora, ki živita pri starih starših.
V prometni nesreči leta 2018  je umrl oče dveh otrok, 11 letne N. in 13 letnega N. Bil je oče  samohranilec, saj je mama  družinico zaradi psihičnih težav  zapustila in si v tujini ustvarila novo družino, za otroka pa se ni več zanimala. Po smrti očeta sta otroka vzela k sebi dedek in babica, ki živita v majhnem stanovanju stanovanjskega sklada. Živijo s skromno dedkovo pokojnino, zato jim preživetje iz meseca v mesec predstavlja veliko težavo. Deklica bi rada obiskovala tudi folkloro, fant pa karate, a kaj, ko je denarja komaj, komaj za preživetje. Radi bi si vsaj malo uredili stanovanje in otrokoma ob vsej tej žalosti omogočili kolikor toliko normalno življenje.

Izjemna gesta gospoda, ki bo fantoma plačeval obšolske dejavnosti

Organizatorji pohodov, že jeseni niso želeli prekiniti večletne tradicije priljubljenih pohodov. Zaradi vsem znanih razmer in ukrepov, so si zamislili nekoliko drugačno in povsem varno obliko solidarnostne akcije, ki je tako potekala med 15. in 21. februarjem in vsak je lahko samostojno ali v krogu družine opravil pohod na Sv. Urban. Pohodniki so z Urbana pošiljali svoje fotografije, darovali pa so lahko preko SMS številke, preko TRR in tudi neposredno članicam Karitasa v Kamnici.

Po oceni organizatorjev se je v enem tednu na Urban povzpelo med 500 do 600 pohodnikov, kar je sicer  manj kot v običajnih razmerah, a je organizatorje presenetil velik odziv tudi tistih, ki v teh dneh niso mogli na pohod, a so velikodušno darovali. Tako so v sredo v videoposnetku javno objavili zbran znesek za oba najstnika.

Nad zneskom je bil ganjen tudi dedek obeh najstnikov, ki verjame, da bodo zdaj lahko vendarle malo lažje zadihali. A to še ni vse! Organizatorjem pohoda se je namreč oglasil gospod Luka R., ki ga je zgodba obeh najstnikov pretresla in je ponudil, da bo otrokoma plačeval obšolske dejavnosti, ki si jih tako močno želita. Izjemna gesta, ki samo kliče po posnemanju.

Tovrstni odzivi na akcijo poplačajo dobrodelni prispevek vseh pohodnikov in trud organizatorjev. Priznanje in iskrena hvala torej vsem pohodnikom, ki so se s humanitarnim namenom podali na Urban. Naredili so nekaj za svoje zdravje in veliko za sočloveka v stiski. Če v preteklem tednu niste uspeli na Urban, lahko do 28.2. še darujete za družino v stiski, če pošljete SMS s ključno besedo NOGE5 na 1919. Najlepša hvala.

Organizatorji, agencija Mediaevent, v sodelovanju s Športnim društvom Kobansko Kamnica in Karitasom, pa upajo, da bodo na nek podoben način lahko izpeljali Jesenski NA NOGE!, ko bodo 3. oktobra na pohodu spet zbirali sredstva za novo družino v stiski.

Informacije in fotografije s prireditve: www.nanoge.si