27-letna Darja iz Jakobskega Dola je na sneženo noč doživela eno največjih presenečenj svojega življenja. S pomočjo partnerja je rodila kar v avtu na poti v mariborsko porodnišnico.

Fotografija je simbolična

27-letna Darja iz Jakobskega Dola je 23. januarja ob 5.20 zjutraj najbrž doživela eno največjih presenečenj svojega življenja. Visoko noseča in že nekaj dni z lažnimi popadki je pričakovala, da bo svojo štručko povila v roku nekaj dni. In tako se je začelo. 22. januarja zvečer je dobila prave popadke, ki so se do štirih že precej ojačali. Na hitro se je stuširala, si pripravila torbo za v porodnišnico in partnerja opomnila, da bo kmalu treba iti na pot.

Rodila v avtu pred nakupovalnim centrom City

»Zunaj je zelo snežilo, zato sva se peljala počasi. V avtu mi je bila vedno večja sila, popadki so bili že zelo močni in pogosti, vse mi je že tiščalo dol. Nas sonček mi je predrl mehur, tako da mi je odtekla voda, potem pa se mi je začel samo še spuščati. Imela sem konstantne popadke. Naenkrat sem začutila glavico, potegnila hlače dol, malo pritisnila, ni bilo potrebno močno, saj sem imela zelo močne popadke in “voila”, že sem imela našega malega Lukasa v naročju. Partner mi je pri tem bil zelo v pomoč. Pomagal mi je, kolikor se je le dalo in poklical pomoč 112. Povedal jim je, da sem rodila in da je mali zadihal. Vprašali so, če rabimo pomoč, ampak takrat smo bili že ob nakupovalnem centru City, tako da smo hitro prispeli pred porodnišnico. Reševalci so porodnišnico takoj obvestili, da prihajamo,« je za naš portal dejala 27-letna Darja iz Jakobskega Dola.

Babičar je prihitel z posteljico, preveril, če sta mamica in dojenček v redu in vsi skupaj so odšli v porodno sobo. Vprašali so po uri rojstva in ga stehtali. »Bilo je pestro, boleče, ampak zelo hitro. Ta dogodivščina je bila vsem v porodnišnici kot tudi drugod zelo zanimiva. Saj tega je dandanes zelo malo,« še dodaja mamica majhnega Lukasa.