Mariborčanka Janja Golob se je včeraj s prošnjo obrnila na svoje Facebook prijatelje. V objavi je nagovorila predvsem slovenske orle. "Naš Matevž obožuje smučarske skoke in zato seveda tudi pridno trenira. Na enem izmed treningov se mu je malce zalomilo in še sreča, da se je vse dobro končalo. Želi si, da bi njegov skok dosegel naše smučarske orle, saj ga zanima sledeče: "Ali se je tudi komu izmed vas zgodilo, da ste poleteli tako kot jaz?" Ali menite, da bo dobil kakšen odgovor?," je zapisala in dodala pretresljiv posnetek njegovega padca.

 

Največ mu pomenijo vzpodbudne besede

Kot pojasni, je Matevž star 10 let in že eno leto trenira v SSK Šmartno na Pohorju, njegov osebni rekord pa je 15 metrov. Posnetek je nastal pred približno desetimi meseci, in čeprav Matevž nadaljuje s treningi, se mu nogice po tem kaskaderskem zapletu še niso nehale tresti.

Pove tudi, da bi mu največ pomenila vzpodbuda in kakšna topla beseda, ki bi ga še dodatno motivirala. "Od nikogar ne želi nič materialnega, prosi samo, če bi mu kakšen junak od slovenskih asov napisal, če se je komu izmed njih že kdaj zgodil takšen padec," nam zaupa Janja.

Če je med vami kdo, ki bi mu lahko odgovoril na vprašanje, ali mu uresničil željo in ga celo povezal z našimi smučarskimi skakalci, se nam lahko javi na e-mail: [email protected]. Dobrodošle pa so seveda tudi delitve.