Podjetje AJM okna-vrata-senčila, vodilni slovenski proizvajalec stavbnega pohištva, se ponosno ponaša z novo mednarodno nagrado. Na prestižnem natečaju German Innovation Award 2024 so prejeli priznanje v kategoriji »Pametno bivanje« za inovativno aplikacijo i.AccessPro by AJM, ki omogoča upravljanje vhodnih vrat na daljavo in predstavlja pomemben korak naprej na področju pametnih domov.

Enostavno, sodobno, slovensko

Aplikacija i.AccessPro by AJM izstopa s svojo funkcionalnostjo in enostavno uporabo. Omogoča brezstično odklepanje vrat z uporabo pametnega telefona, kar je idealno za situacije, ko imate polne roke.

Dodatno funkcionalnost ponuja možnost delitve »virtualnih ključev« in ustvarjanja scenarijev dostopa, ki določajo, kdo in kdaj lahko vstopi v prostor. To je izjemno uporabna lastnost za družinska domovanja, podjetja in lastnike turističnih nastanitev, dodatno pa aplikacija ponuja še možnost upravljanja senčil in drugih elementov pametnega doma.

Kaj nam aplikacija omogoča v praksi?

»Čistilki omogočimo dostop v naš dom ali pisarno ob določenem dnevu in času, otroci pridejo iz šole in smo o tem obveščeni v aplikaciji, zadnji sodelavec je zapustil pisarno in vrata so zaklenjena, naša slabotna stara mama je ravnokar prejela dostavo kosila, gostje so v skladu z dogovorom zapustili našo nastanitev in njihova aplikacija ne odklepa več vhodnih vrat našega turističnega objekta …,« pojasnijo v AJM ter dodajo, da so to le nekateri od primerov uporabe, s katerimi naše zasebno ali poslovno življenje postane enostavnejše, bolj mirno in udobno.

Ob tem velja izpostaviti, da je žirija German Design Councila nagradila i.AccessPro by AJM s posebno omembo »Special Mention«, s čimer je poudarila njen inovativni potencial za spreminjanje načina bivanja v prihodnosti. Aplikacija se ponaša s slovenskem jezikom, enostavno vgradnjo in celovito podporo, kar jo uvršča med vrhunske rešitve na trgu.

»Še enkrat več smo veseli, da je žirija med številno mednarodno konkurenco prepoznala naš izdelek kot inovativen. Ta nagrada potrjuje, da so naše rešitve napredne in tudi koristne za uporabnika. Inovativnost je pomemben del naše korporativne kulture, ki nas vedno znova vodi na nove poti razvoja naših izdelkov in storitev za boljše, bolj trajnostno bivanje,« je ob prejemu nagrade povedal Trivo Krempl, direktor podjetja AJM.

[[image_1_article_66335]]


Ključne značilnosti aplikacije i.AccessPro by AJM

  • Uporabite pametni telefon za odklepanje vrat, brez potrebe po ključih.
  • Določite, kdo in kdaj lahko vstopi v vaš prostor.
  • Nastavite samodejno odklepanje vrat ob določenih urah ali dneh.
  • Z aplikacijo upravljajte tudi senčila v vašem domu.
  • Preverite vremenske razmere preko vgrajene vremenske postaje.
  • Aplikacija je na voljo v slovenskem jeziku.
  • Vgradnjo lahko opravite sami ali s pomočjo strokovne ekipe AJM.
  • AJM v celoti nudi strokovno pomoč in podporo pri uporabi aplikacije.
  • Aplikacija i.AccessPro by AJM je že na voljo kupcem AJM vhodnih vrat.

Več informacij o nagradi in o aplikaciji lahko najdete tukaj.

O nagradi German Innovation Award

Nagrado German Innovation Award podeljuje nemški svet za oblikovanje (German Design Council). Nagrada prepoznava in nagrajuje inovativne izdelke in storitve, ki prispevajo k izboljšanju življenja ljudi in družbe. Nagrada velja za eno izmed najbolj prestižnih mednarodnih priznanj na področju inovacij.

S tem priznanjem AJM ponovno potrjuje svojo vlogo vodilnega inovatorja na področju stavbnega pohištva in pametnih rešitev za dom.