Zadnje tedne se na družbenem omrežju Facebook na dogodkih širi prevara, v kateri lažni profili ponujajo vstopnice za glasbene in športne dogodke. Prevaro je moč zaslediti tudi na dogodku mariborske skupine Alo!Stari, saj so že razprodali koncert, ki bo prihodnji vikend na Štuku, zato so vstopnice seveda vroča roba.

[[image_1_article_65396]]

Pod dogodkom se tako vrstijo mnogi pozivi ljudi, ki naj bi prodajali karte v elektronski obliki. Oškodovanci pričajo, da imajo čisto normalen pogovor, nakar so osebi za karte nakazali denar preko Revoluta ali PayPala, potem pa ostali brez kart. Prevarant hitro zbriše celoten pogovor in blokira osebo, da ga ne morejo več najti.

Kot navajajo Slovenske novice, naj bi lažen profil Tjaša Vrabec na tak način opeharil več ljudi, med drugim ji je ena oseba nakazala 160 evrov za poslovilno tekmo Gorana Dragića v Stožicah, za katero so vstopnice v redni prodaji pošle po nekaj minutah.

Dogajanje je po ovadbi vzbudilo tudi interes policije, ki išče osebo za lažnim profilom ter zlorablja zaupanje ljudi, ki si želijo razprodanih vstopnic, navaja portal.

Kako pa veste, če za prodajo kart stoji resnična oseba? Tako lahko prepoznate prevarante:

  • Nov profil: Bodite pozorni na profile, ki so bili ustvarjeni pred kratkim ali je bila nedavno posodobljena profilna slika.
  • Omejena aktivnost: Preverite celoten profil, vključno s številom prijateljev in objavami. Če je bila vsa aktivnost v zadnjih nekaj tednih, pred tem pa profil ni bil aktiven, je to znak lažnega profila.
  • Zaupajte intuiciji: V prvi vrsti se lahko vprašate, zakaj bi kdo sploh želel prodati karte za Alo!Stare?