Četudi je vremenska napoved za soboto še vedno nekoliko nezanesljiva, pa vremenoslovci za večji del države za konec tedna že napovedujejo nekoliko nižje temperature in celo možnost snega.

Največ snega na zahodu

Andrej Velkavrh, dežurni prognostik v Uradu za meteorologijo na Agenciji RS za okolje, je povedal, da količine zapadlega snega v severovzhodnem delu Slovenije ne bodo precejšnje, medtem ko bodo snežne padavine najbolj obilne na zahodu.

Andrej Velkavrh: »Na vašem koncu Slovenije v soboto sploh ne bo dežja.«

»Situacija je takšna, da na vašem koncu Slovenije v soboto sploh ne bo dežja, ampak lahko takoj prične snežiti. Snežne padavine bi se začele pojavljati že tekom dopoldneva,« je pojasnil Velkavrh.

Izračuni se nenehno spreminjajo

Tudi količine snega dežurni prognostik zaenkrat še ne želi napovedati, saj se izračuni, kot pravi, spreminjajo iz napovedi v napoved in bi bilo slednje še precej nezanesljivo.

Andrej Velkavrh: »Sneg zagotovo bo, znalo bi celo pobeliti.«

»Sneg zagotovo bo, znalo bi celo pobeliti,« je poudaril in dodal, da se bo tudi nekoliko ohladilo, čeprav v letošnji zimi sploh še ni bilo zares hladno. Od sobote naprej bo nad naše kraje namreč pričela dotekati hladna zračna masa, kar se bo sicer bolj poznalo v višinah.

Nove pošiljke snega zaenkrat ni na vidiku

A to ne bo dolgo trajalo, pravi Velkavrh, saj bo v naslednjem tednu v višinah pričel dotekati toplejši zrak in bo nastal temperaturni obrat. »Bo tudi nekaj več jasnine,« je dejal Velkavrh in nadaljeval, da bo ti dnevi suhi, kakšne saj nove pošiljke snega zaenkrat še ni na vidiku.