22. april vsako leto predstavlja pomemben dan, na katerega obeležimo našo Zemljo. Letos so ji tako v mariborskem podjetju Snaga pripravili posebno praznovanje, v okviru katerega želijo na mariborskem Trgu svobode ozaveščati o pomenu varovanja okolja in trajnostnega načina življenja.

Prav zato ste na pestro dogajanje, ki bo v ponedeljek, 22. aprila 2024, potekalo med 9. in 15. uro, vabljeni prav vsi – mlajši in starejši po srcu, otroci, starši, dedki, babice …

Obeta se posebna izmenjevalnica

»Na dogodku se bomo osredotočili na pomen ponovne uporabe in izmenjave,« pojasnjujejo v podjetju Snaga, ki bdi nad organizacijo dogodka, pri čemer dodajo: »Tako bomo izmenjevali knjige, igrače, družabne in miselne igre, manjše športne rekvizite, dekorativne predmete ...«

 

[[image_1_article_65405]]

Ob tem bo dogodek ponudil še vrsto zanimivih vsebin z okoljsko noto, na dogodku pa bo med 10:30 in 12. uro prisoten tudi direktor Snage mag. Franc Dover.

Zakaj si je v ponedeljek več kot vredno vzeti čas in se sprehoditi do Trga svobode? Na dogodku boste imeli priložnost prejeti koristne nasvete, povezane z našimi storitvami in odgovornim ravnanjem z odpadki, udeležili se boste lahko privlačne delavnice, ki jo bo pripravila Ropotarnica

Hkrati se boste lahko seznanili z aktivnostmi krožnega gospodarstva na področju električnih in elektronskih odpadkov ter zanimivo vsebino multifunkcijskega vozila E-transformer 2.0 podjetja ZEOS v sklopu njihovega Life projekta Spodbujamo e-krožno.

»V kotičku za izmenjavo boste lahko predali kakšen še uporaben predmet ali preprosto iz ponudbe v kotičku vzeli kakšno stvar, ki bi vam lahko prišla prav,« še povedo v podjetju Snaga ter dodajo, da se boste lahko zabavali in urili v znanju na področju ponovne uporabe in ločevanja odpadkov z vrtenjem kolesa sreče in se potegovali za praktične nagrade.

[[image_2_article_65405]]

Poseben gost za najmlajše

Več kot dobrodošli tudi najmlajši, ki jih bo s svojimi vragolijami razveseljeval prikupna Snagina maskota Duško, hkrati pa je Snagin dogodek priložnost, da že našim najmlajšim približamo vest o tem, kako pomembna je skrb za našo Zemljo.

»Veselimo se vaše udeležbe, da se skupaj zavemo ohranjanja našega planeta in prizadevanj za bolj trajnostno prihodnost. Pridružite se nam in s skupnimi močmi ustvarimo pozitivno spremembo,« še povabijo v podjetju, kjer se že veselijo, da boste skupaj z njimi praznovali dan našega planeta.