V srcu Maribora, na Lahovi 1, se odpira vrtec Naši mali škratki, kjer bodo radovedni škratki med 11. mesecem in 6. letom starosti lahko preživljali nepozabne dni, polne ustvarjanja, raziskovanja in brezskrbnega druženja.

[[image_1_article_66578]]

Velika igralnica, pokrita terasa ...

Novi zasebni vrtec Naši mali škratki se ponaša s skrbno urejeno igralnico, opremljeno z najsodobnejšo opremo, kar ustvarja skorajda čaroben svet, kjer se bodo otroci lahko poigrali, razvijali svojo domišljijo in ustvarjalnost ter stkali nova prijateljstva.

[[image_2_article_66578]]

»Otroci bodo imeli veliko prostora in skrivnih kotičkov za ustvarjanje, igranje, razvijanje svojih spretnosti in potencialov ter gibanja na prostem,« opišejo v nastajajočem vrtcu ter še posebej izpostavijo svojo veliko igralnico.

Velika igralnica se z izhodom nadaljuje na pokrito teraso, ki vodi na prostorno zelenico v neposredni bližini gozda, kjer bodo malčki lahko uživali v svežem zraku in se igrali na naravnih igralih.

[[image_3_article_66578]]

V vrtcu Naši mali škratki bodo otroci deležni individualne pozornosti in strokovnega vodstva izkušenih pedagogov, ki jim bodo z igro in ustvarjalnimi dejavnostmi pomagali pridobiti nova znanja, razvijati socialne veščine in krepiti samozavest.

Kot pojasnijo, je moto, v skladu s katerim bodo v vrtcu delovali, predvsem, da bodo otroke »poslušali in jim pomagali doseči sanje z ustvarjanjem in raziskovanjem.« »Pri nas se bomo trudili, da bodo otroci radi prišli v vrtec ter da se bodo radi vračali k nam na obisk tudi takrat ko nas bodo že zapustili,« še izpostavijo.

Vrtec bo imel kombinirano skupino otrok starih od 11 mesecev do 6 let.

Vrtec bo subvencioniran, v prihodnje se mu morda obeta celo poseben naziv

»Vrtec bo subvencioniran s strani občin, kar pomeni, da bo strošek vrtca za starše cenejši,« še pojasnijo v ekipi vrtca ter dodajo, da so za vse informacije in vpis v vrtec dosegljivi na telefonski številki 070/420-641 ali na e-mail naslovu [email protected].

Ob tem velja izpostaviti, da se skupine v novem vrtcu že polnijo, po še nekaj vpisanih »škratkih« pa se bodo v vrtcu potegovali za subvencijo, v prihodnje pa si želijo pridobiti tudi naziv gozdnega vrtca.