Po tem, ko je kazalo, da humanitarno društvo UP-ornik ne bo zmoglo plačila položnic najranljivejšim skupinam, ki jim nudijo stalno pomoč, jim je do včeraj zaradi nakazil posameznikov le uspelo zbrati dovolj sredstev, da bodo vsaj ta teden še lahko pomagali.

“Ganjen sem”

Boris Krabonja, idejni oče in vodja UP-ornika, je bil še pred dvema dnevoma na robu brezupa in je povedal, da obeti res niso dobri. Ker se osnovne dobrine dražijo, stroški naraščajo. Humanitarna kriza je narasla tudi zaradi vojne v Ukrajini. Prvi ukrep, ki so ga morali sprejeti, je bil konec plačevanja položnic socialno najšibkejšim, kasneje pa so se odločili zapreti pisarno na Ptuju, kajti obseg pomoči je bilo potrebno nujno zmanjšati.

Potem pa se je zgodilo nepričakovano: “LJUDJE… Hvala… samo zaradi vašega odziva bomo jutri lahko plačali položnice. Ganjen …” je včeraj na facebooku zapisal Krabonja.

Ta teden bodo UP-orniki torej še lahko pomagali po svojih najboljših močeh tudi pri plačilu položnic, kar je odlična novica za pomoči potrebne.

Še vedno lahko pomagamo

Edini način, da lahko UP-ornik deluje še naprej je, da prejmejo dovolj sredstev, česar se zavedajo tudi sami.

V kolikor bi želeli pomagati, to še vedno lahko storite tako:

1. da delite objavo in tako pomagate doseči ljudi dobre volje
2. s klikom UPORNIK5 na 1919
3. z nakazilom na UP-ornikov TRR SI56 6100 0001 3621 087, sklic SI99, namen ZA LJUDI
4. nakazilo na Paypal

Trenutno še vedno poteka tudi akcija zbiranja bakrenčkov.