Garažna hiša je po uvedbi novega cenika znižanih cen parkirnin bistveno povečala obiskanost, zagotavljajo v Skupini JHMB. Z današnjim dnem je omogočeno tudi plačilo z bančnimi karticami, še več novosti, s katerimi želi Skupina JHMB na novo osmisliti in obogatiti garažno hišo, pa sledi kmalu.

Omogočeno kartično plačevanje, v kratkem tudi z aplikacijo EasyPark

Garažna hiša je že skoraj v celoti obogatena z novo LED razsvetljavo, ki bistveno izboljšuje preglednost in daje večji občutek varnosti. Danes je prišlo tudi do dograditve plačilne blagajne. Ta je do sedaj omogočala zgolj gotovinsko plačevanje, od danes, 5. julija, pa je mogoče plačilo tudi z bančnimi karticami, tako na blagajni kot tudi na novem izhodnem terminalu pred zapornico. S tem se bo izboljšala tako pretočnost prometa skozi izhod kot tudi uporabniška izkušnja za imetnike bančnih kartic, zagotavljajo v Skupini JHMB.

Gre za prvo fazo posodobitve parkirnega sistema, saj kmalu sledi še dograditev za možnost plačila z  aplikacijo EasyPark ter vstopa in izstopa iz garažne hiše za abonente brez prislanjanja kartice na terminalih z videoparking sistemom.

Obetajo se slaščičarna – kavarna in številni priložnostni dogodki na ploščadi tržnice

Mestne nepremičnine snujejo tudi številne druge posodobitve objekta, s katerimi želijo spodbuditi ter povečati ponudbo lokalno pridelane domače hrane z uporabo garaže in tovornega dvigala za branjevce in prodajalce, prav tako za obiskovalce tržnice, novega mlečno-mesnega paviljona in trgovske etaže.

V pričakovanju je tudi skorajšnji javni poziv za zbiranje ponudb za najem in otvoritev slaščičarne – kavarne, ki je v celoti opremljena in pripravljena za takojšnji zagon, prav tako pa sledi še posodobitev starega mlečno-mesnega paviljona ter pričetek snovanja dogodkov na ploščadi pred trgovsko etažo.