Na Arehu je v zadnjih dveh dneh zapadlo do 50 centimetrov naravnega snega, kar želi upravljavec žičniških naprav in smučišča, podjetje Marprom, proslaviti skupaj z ljubitelji zimskih športov.

Če bodo razmere dopuščale, bo smuka mogoča tudi v nedeljo

Za vse zveste smučarje in tiste, ki bi radi doživeli noro dogodivščino na smučeh, so sprejeli odločitev, da bo to soboto, 27. aprila, med 8. in 15. uro, obratovala štirisedežnica Ruška. Urejeno bo tudi sankališče na otroškem poligonu Areh. Če bodo razmere dopuščale, bo smuka mogoča še v nedeljo, sporočajo iz Visit Pohorje.

V tem izjemnem vikendu bodo dnevne smučarske vozovnice naprodaj po enotni ceni 10 EUR. Za obisk smučišča bodo veljale tudi vse sezonske vozovnice za Mariborsko Pohorje in Areh (vključno s Pohorko) tako za minulo kot naslednjo zimsko sezono in vseslovenske vozovnice. 

Na blagajnah na spodnji postaji Pohorske vzpenjače in zgornji postaji Ruške bodo v soboto in nedeljo še v prodaji sezonske smučarske vozovnice 2024/2025 po cenah iz super predprodaje.

Medtem bo na Mariborskem Pohorju v soboto ob lepem vremenu začela delovati sedežnica Radvanje; v pogonu bo od 11. do 19. ure, ko bo prevoz z njo na voljo kolesarjem, uporabnikom poletnega sankališča PohorJet in ostalim obiskovalcem. 

Avtobusna povezava na relaciji Bellevue–Areh ne bo delovala, so še sporočili iz JHMB.