Lastniki domačih živali bi se gotovo strinjali, da je pranje odejic, posteljic in igračk s katerimi se igrajo njihovi ljubljenčki izjemno zahtevno. 

Ne samo, da se je trdovratnih madežev zelo težko znebiti, po pranju veliko nadlogo predstavljajo tudi dlake, ki se kar nočejo odlepiti s tekstila ali pa ostanejo v bobnu in jih nato še dneve »pobiramo« z opranih oblačil. Za ta zamuden in precej nadležen opravek pa imamo v Mariboru edinstveno rešitev. Na vogalu zgradbe na naslovu Prušnikova ulica 12 najdemo prvo in edino pralnico za stvari hišnih ljubljenčkov v Sloveniji – Čiste tačke.

Kako deluje?

Uporaba pralnih in sušilnih strojev v pralnici je izjemno preprosta, tako je skrb, da jih ne bi znali uporabljati, popolnoma odveč. Do čistih igračk in odejic brez dlak vas loči le nekaj korakov. Takoj ob vstopu v pralnico vas najprej pričakajo valjčki za odstranjevanje dlak, s katerimi lahko že pred začetkom pranja odstranite velik del te nadloge.

[[image_3_article_64830]]

Nato na preprostem menjalnem avtomatu z bankovci ali kovanci kupite žetone, potrebne za uporabo strojev

En žeton stane en evro, za pranje perila pa potrebujete šest žetonov.

Sledi pa popolnoma enak postopek kot doma, z eno izjemo. Tekstil, ki ga želite oprati, položite v boben, ga zaprete, izberete temperaturo, vstavite potrebne žetone in pritisnite zeleni gumb za začetek. Smo v opisu postopka nekaj izpustili? Ne, nismo. 

[[image_1_article_64830]]

Izjema, ki bo še bolj olajšala vaše pranje in bo tudi bolj prijazna do vaše denarnice, je ta, da za pranje tekstila ne potrebujete svojega pralnega praška ali mehčalca za perilo. Ta se dozirata avtomatično pri vsakem pranju. 

Vaš del se tu zaključi, tako se lahko v času pranja, ki mimogrede traja pičlih 40 minut, odpravite po nakupih ali pa soseda povabite na kavo. Po vsakem pranju se stroj avtomatično dezinficira, vsak dan pa so stroji v pralnici tudi temeljito očiščeni. 

Trenutno sta v pralnica na voljo dva pralna stroja, v kratkem pa bodo v ponudbo dodali še veliko večjega, ki bo lahko sprejel večjo količino perila, tako bo primeren tudi za pranje večjih posteljic in odej. 

Ko je perilo oprano, sledi še sušenje

V tej edinstveni pralnici najdemo tudi sušilna stroja. Tudi uporaba teh je izjemno preprosta. Izberete lahko enega izmed dveh programov – za tanjši tekstil, ta vam perilo opere v 32 minutah, zanj pa potrebujete štiri žetone, ali pa za debelejši tekstil, ta vam perilo posuši v 40-48 minutah, zanj pa potrebujete 5-6 žetonov. Ko perilo položite v sušilni stroj, samo izberete program, vstavite žetone in pritisnite tipko za začetek. 

Vedno preverite, ali je vaš tekstil primeren za strojno sušenje.

V tem prijetnem ambientu lahko tako vsak dan – da, tudi ob nedeljah, od 9. ure zjutraj pa do 20.30 ure, operete in posušite vse vrste tekstila, ki jih uporabljajo vaši hišni ljubljenčki. Edina izjema so stvari, namenjene konjem, saj lahko zaradi žime, ki ima drugačne lastnosti od dlak, pride do okvar na pralnih in sušilnih strojih. 

[[image_4_article_64830]]

Povzemimo: Pralnica za stvari hišnih ljubljenčkov Čiste tačke se nahaja na vogalu stavbe na naslovu Prušnikova ulica 12 (v stavbi, kjer je tudi Mercator), v njej lahko tekstil svojih hišnih ljubljenčkov (odejice, posteljice, igračke) operete in posušite v izjemno kratkem času – odvisno od programa sušenja, ki ga izberete, je celoten postopek dolg od nekje ene ure do ure in pol, odprti pa so vsak dan v tednu – tudi ob nedeljah, od 9. ure do 20.30