Nasproti mariborske železniške postaje so poleti v preteklem letu zrušili stavbo na Partizanski cesti, ki je že dalj časa propadala. Za rušenje je bilo odgovorno podjetje Alius, ki pa je nato investitorske niti predalo v roke družbi Relax Turizem d.d., ki zdaj skrbi za gradnjo objekta.

Z gradnjo pričeli pred pol leta

Kot smo na našem portalu že poročali, je stavba, v kateri so se nekaj let zadrževali brezdomci, že dalj časa propadala. V podjetju Alius, ki je bilo lastnik stavbe, so nam takrat povedali, da so na soglasje za rušenje čakali tri leta, rušenje pa je potem potekalo v skladu z načrti. Investicijo so nato prevzeli na Relax Turizmu, ki so z gradnjo pričeli v drugi polovici lanskega leta.

Predviden rok končanja v letu 2022

Kot nam je povedal Jože Režonja z Relaxa, je predviden rok končanja stavbe v letu 2022. Po njegovih besedah je namen objekta poslovno-stanovanjski. Pojasnil nam je tudi, da se trenutno ukvarjajo z administrativnimi težavami: »Dodatnih izjav glede poteka gradnje ne posredujemo, dokler ne bodo odpravljene administrativne ovire, ki so v fazi reševanja.«

»Dodatnih izjav glede poteka gradnje ne posredujemo, dokler ne bodo odpravljene administrativne ovire, ki so v fazi reševanja.«

Za rušenje morali pridobiti soglasja 120 ljudi

Rušenje zgradbe je bilo v lanskem letu del celostnega projekta, ki je vključeval tudi novogradnjo poslovno-stanovanjskega objekta. Ker so se v podjetju Alius zavedali nevarnosti, ki ga je predstavljala degradirana in razpadajoča stavba, so že pred tremi leti prvič zaprosili za soglasje za rušenje. Morali so pridobiti soglasja s strani občine, soležečih etažnih lastnikov in novih lastnikov parcele za stavbo, teh je kar 120. »Lastniki parcele so imeli v zameno za našo uporabo njihovega zemljišča določene zahteve, recimo, da bi zanje uredili novo parkirišče, kar s strani investitorja ni niti lahko niti poceni in niti izvedljivo,« je takrat zadevo komentiral Dejan Masten, vodja prodaje iz podjetja Alius.