Preverite, v kakšni obliki je letos.

V Mariboru in Kranju se danes odpirata koruzna labirinta. Prvi je narejen v obliki velikanskega grozda, drugi ima čebeljo tematiko. Doživljajski park v koruznem polju z interaktivnimi postajami je namenjen tako odraslim kot otrokom.

Družinski team building in kakovostno preživljanje časa v naravi

Letos je že peta sezona postavljanja koruznega labirinta. Postavljajo jih na različnih mestih zaradi nujnosti kolobarjenja.

V Mariboru je labirint postavljen na polju ob Papeževi cesti pri gradu Betnava. 

Po besedah Nataše Drozg so v javnosti naleteli na zelo dober odziv. “Labirint predstavlja obliko druženja, ki pri nas manjka. Pravimo, da je neke vrste družinski team building, saj morajo vsi sodelovati,” je pojasnila.

Dodala je, da sta oba letošnja labirinta mnogo bolj zahtevna kot prejšnja leta, zato se bodo morali obiskovalci in obiskovalke še bolj potruditi. Vsako leto ni nova le oblika labirinta, ampak so nove tudi naloge na poti.

Brez najav in rezervacij

Povprečno se obiskovalci v labirintu zadržijo 1,5 ure. Sicer pa obisk ni časovno omejen in si lahko obiskovalci sami organizirajo raziskovanje. Najave in rezervacije niso potrebne.

Obisk koruznega labirinta po navedbah avtorjev projekta omogoča spoznavanje narave, naravnih zakonitosti in ciklov rastlin, pa tudi živali. Raziskovanje pri odraslih in otrocih izboljšuje orientacijske sposobnosti, razvija intuicijo in krepi logično sklepanje ter samostojnost. Naloge, ki jih morajo obiskovalci izpolnjevati, spodbujajo sodelovanje, povezanost in srčnost, s tem pa labirint poskrbi za kakovostno preživljanje prostega časa v naravi.

Po besedah vodje projekta Nataše Drozg imajo v načrtu še eno lokacijo, a tam labirinta zaradi težav s sušo še niso uspeli pripraviti, poroča STA.