Kot smo že poročali, je v Tyrševi ulici 3, do nedavnega delovala restavracija in bar Bro'Sis. Ta konec tedna pa bo po poročanju Večera tam zaživel čisto novi gostinski lokal. Vodja nove restavracije je 24-letni Vid Ovčar iz Vidma pri Ptuju, ki te dni mrzlično ureja še zadnje podrobnosti pred petkovo premiero.

Rivera Show Restaurant & More namreč ne bo ponujala le gastronomskih užitkov, pač pa bodo tam goste med večerjo zabavali nastopajoči, lastnik napoveduje tudi tematske večere in kabaret. "Naš cilj je, da v Mariboru obudimo nočno življenje. Kabaret se bo začel ob 21. uri in se zavlekel v noč. Obiskovalci lahko pričakujejo pevce, plesalce, ples z ognjem, različne točke. Gre za združitev restavracije in gledališča," je za Večer pojasnil Vid Ovčar in ob tem še poudaril, da želijo obiskovalcem pričarati drugačno, posebno izkušnjo, ki se iz umirjenega druženja zlagoma prelije v zabavo do jutranjih ur. Šov restavracija pri nas sicer že obstaja v Ljubljani, a sogovornik pravi, da je inspiracijo dobil pri južnih sosedih, v Zagrebu, kamor je s svojo družbo zahajal zaradi skromnega nočnega življenja na Ptuju in v Mariboru.

Vstopnine ni, potrebna je le rezervacija mize

"Prek ene od zagrebških marketinških agencij smo sklenili pogodbo s plesalci, didžeji, nastopajočimi, ki jih bomo pripeljali v Maribor. Želimo pa v prihodnje povabiti tudi slovenske izvajalce. Vsak talent, ki se želi pokazati na odru, je dobrodošel," jim je še zaupal. Koncept je sicer za zdaj tak, da vstopnine ni, je pa treba rezervirati mizo, čez čas bodo rezervacijo morda vezali na določeno vrednost oziroma zakup pijače.  Bo pa vstop mogoč le za starejše od 21 let.

Zdajšnje podobe restavracije v pritličju ne bodo bistveno spreminjali, so pa postavili manjše odre in prenovili klet. Restavracija, kjer bo za začetek delalo osem ljudi, bo za zdaj obratovala le ob vikendih, konec tega meseca pa po besedah Ovčarja tudi čez dan z à la carte ponudbo in občasnimi glasbenimi nastopi. "Naš cilj je tudi med tednom biti kraj, kjer moraš biti. Med tednom ne bo zabav, ampak druženje po službi, tudi po akcijskih cenah, pokušnje koktejlov, tečaji priprave koktejlov. Ogromno imamo idej in želimo, da nas mesto čim bolj sprejme. Za zdaj imamo veliko pozitivnih odzivov. Za petek smo že skoraj razprodani, tudi sobota se lepo polni, pa še niti nismo začeli oglaševati," je za Večer minuli konec tedna povedal Vid Ovčar, sicer bivši nogometaš. Izpostavil je, da želi dobre odnose tudi s tam stanujočimi sosedi, zato bo klet, kjer bo plesna glasba, dal zvočno izolirati.

Na občini si prizadeva, da bi bil lokal lahko odprt do 3. ure zjutraj, a za zdaj kaže, da to ne bo mogoče.

"Verjamem, da bo ta zgodba uspela, ker izhajamo iz tega, kar v Mariboru manjka in kar bi si tudi mi želeli," je še optimističen, da so ljudje željni večerno-nočnega druženja in odprti za nekaj novega, drugačnega, Maribor z okolico pa dovolj velik, da bo obisk dober.