Si želiš postati del zgodbe ART KAMPa 2024, Zelenega festivala ustvarjalnosti za družine in otroke vseh starosti? Ekipa Zavoda MARS Maribor vas vabi, da postanete prostovoljec oziroma prostovoljka.

"Art kamp nas na promenadi, tratah in poteh Mestnega parka Maribor, od 21. do 30. junija, vsak dan med 9. in 20. uro, pogosti s kulturo, z umetnostjo, z znanostjo, s športom, z rekreacijo in zabavo.  Art kamp je velika družina, v kateri sodeluje okoli 500 mentorjev, sodelavcev in prostovoljcev. Skupaj rastemo, cvetimo in se radostimo. Pri izvedbi programov so nam v veliko pomoč posamezniki, ki se vključujejo s prostovoljskim delom, zato vabimo, da se na poziv odzovete vsi, ki bi si želeli postati prostovoljci in prostovoljke na festivalu Art kamp!" pozivajo organizatorji.

Koga iščejo?

Področja, kjer boste lahko nabirali neprecenljive izkušnje, se med seboj razlikujejo (npr. ustvarjalne delavnice, pomoč v zaodrju, informiranje obiskovalcev,  tehnična podpora ...), tako po naravi dela kot po delovnem času. Delali boste v enem od sklopov, zaželeno ves čas festivala ali vsaj 5 dni. Opise sklopov najdete tukaj.

V ekipo vabijo radovedne, samostojne, praktične in komunikativne posameznike s čutom za delo z ljudmi in željo po aktivnem soustvarjanju festivala. Dobrodošli ste mladi od 15 leta naprej in starejši posamezniki, ki ste pripravljeni z na Art kampu preživeti vsaj 5 festivalskih dni. 

Izobraževanje in priprave

Pred pričetkom prostovoljskega dela vabijo na izobraževanje za prostovoljce, ki bo potekalo v ponedeljek, 17. 6., med 17. in 19. uro v mestnem parku.   

Udeležili se boste tudi praktičnih priprav na prostovoljsko delo v tednu pred festivalom (17.–20. junij), kjer boste skupaj pripravljali scenografijo festivala. Udeležba na izobraževanju in v enem izmed terminov praktičnih priprav je obvezna in pogoj za sodelovanje na festivalu, saj se boste na tak način spoznali med seboj in uskladili svoja pričakovanja za skupno delo. 

V zameno za vaš čas in dobro voljo vam organizatorji ponujajo:

"Prostovoljstvo na festivalu poteka pod okriljem Zavoda MARS Maribor. Pred pričetkom festivala bomo sklenili dogovor o prostovoljskem delu, povrnili vam bomo potne stroške v višini javnega prevoza ter malico, v kolikor boste prisotni več kot v enem terminu dnevno. Po zaključku pa boste prejeli tudi potrdilo o prostovoljskem delu, kar je za mnoge odlična delovna referenca," pojasnjujejo na zavodu.

Prijave sprejemajo do 16. 6., preko prijavnice, ki se nahaja tukaj.

Za vsa morebitna vprašanja in informacije so vam v zavodu na voljo preko koordinatorice prostovoljk in prostovoljcev, Tanjoe Veber, ki je dosegljiva na telefonski številki 031 257 508 ali elektronskem naslovu [email protected].