Darko Šerbinek in Marko Safran sta pred tremi leti prevzela v najem kavarno Pri Florjanu in jo postopoma prenavljala. Letos sta po odhodu najemnika sosednje kuhinje prevzela tudi to in k sodelovanju povabila Kristino Dušak in Mihaela Ivnika.

Restavracija MEMI uradno odprta

Najprej so temeljito obnovili kuhinjo, jo postopoma zagnali z dostavo in osebnim prevzemom, medtem pa popolnoma prenovili tudi jedilnico ter osvežili atrij in okolico. Prenova je zahtevala veliko truda in časa, saj so želeli ustvariti prijeten ambient, ki bo gostom ponujal nepozabno doživetje. Nekaj dni nazaj so restavracijo končno lahko uradno odprli kot celoto. Najbolj so bili veseli in srečni, da so bile na odprtju prisotne vse njihove mame. Ekipa je za to priložnost pripravila meni, ki ga je navdihnila tradicija njihovih prednikov. Postregli so jedi, ki so se kuhale doma in tiste, na katere so z leti nekoliko pozabili. 

[[image_1_article_67852]]

Dogodek je bil poln emocij, saj so se obudili številni spomini na preteklost. Jedi, kot so jih pripravljale njihove babice in mame, so goste popeljale nazaj v čase otroštva. Obiskovalci so uživali v okusih, ki jih danes redko najdemo v sodobnih restavracijah, in cenili trud, vložen v oživitev teh receptov. Ponosni na svoje korenine in navdušeni nad prihodnostjo, so Darko, Marko, Kristina in Mihael pripravljeni nadaljevati to pot, z željo, da bi restavracija Bistro MEMI pri Florjanu postala priljubljena destinacija za vse, ki cenijo dobro hrano in pristno gostoljubje.

Obiskovalcem ponujajo cenovno ugodne dnevne malice, kosila in a la carte ponudbo. Določene jedi je mogoče naročiti tudi preko dostavne službe Wolt, kjer ponujajo tudi svoj poseben brand Pasta Ti Amo. "Želimo si, da bi bil ljudem naš bistro objem doma in prostor, kjer se v centru mesta lahko v miru sprostijo, kaj dobrega pojejo in seveda naročijo še eno rundo," za naš spletni medij Maribor24 pove Marko Safran. Doda: "Hrana, ki jo pripravljamo je poklon našim mamam, babicam, očetom, dedkom in seveda domači kulinariki iz katere izhaja naš meni."

[[image_2_article_67852]]

"Meni je sestavljen po navdihu jedi iz našega otroštva, doma. Tistih malo pozabljenih in tistih katerih mogoče malo težje dobiš na dosegu roke. Poslušali smo ekipo, ljudi, ki so naročali v naših začetkih dostave, prijatelje in seveda naše mame," pove tudi chef restavracije Kristina Dušak.  Povzdigne, da je "jedilnik zato sestavljen z veliko mero ljubezni in domačnosti. V kuhinji se trudimo, da vsak dan na krožnike vsaj za nekoga postrežemo malo domačnosti. Radi se pošalimo, da če slišimo stavek »samo moja mama/babica skuha boljše« smo dosegli naš cilj."

Bistro Memi ponuja tudi vrsto prigrizkov, ki bodo popeljali večere na njihovi idilični terasi v prijetna druženja. V prihodnje načrtujejo še veliko nadgradenj njihove hrane, menija in dogodkov. Želijo si dinamično vzdušje in interakcijo z njihovimi gosti. 

Pripravljeno v sodelovanju z Bistro Memi.