Čeprav je dom zaprt že dve leti, imajo v Društvu obrtnikov Maribor še vedno upanje na novega najemnika, ki bo izpolnjeval pogoje vodenja gostinskega obrata s prenočišči.

Planinski dom Obrtnik na Tojzlovem vrhu v Bresternici išče novega najemnika. Kot je zasebnik zapisal na strani bolha.com, se bo za ceno najema v gostinsko namembnost še mogoče dogovarjati.

Prenočišča in gostinski obrat

V gostinskem prostoru je 60, v dveh posebnih sobah 40 in na odprti terasi 60 sedežev. Dom ima veliko jedilnico, posebno in klubsko sobo, razgledno teraso in 12 sob s 75 prenočišči. Ima velik parkirni prostor in dovolj prostora za igro otrok. Potem so tukaj še stranišče, umivalnice s toplo in mrzlo vodo v pritličju in nadstropjih, kopalnica v prvem nadstropju; centralno ogrevanje, tekoča voda, elektrika in telefon. Poleg samega doma je potrebno urejati še parcelo v velikosti 1000 kvadratnih metrov.

Iščejo poštenega najemnika

Lastnik doma je Društvo obrtnikov Maribor. Predsednik društva Janez Šauperl nam je dejal, da mora biti nov najemnik predvsem pošten, da bo redno plačeval najemnino in obratovalne stroške. Seveda pa mora nov najemnik izpolnjevati tudi preostale pogoje, ki so potrebni za vodenje gostinskega obrata. Klicalo ga je že veliko kandidatov, a v dveh letih, odkar je koča zaprta, še niso prejeli klica kandidata ki bi se jim zdel primeren za najem.

Planinski dom »Obrtnik« na Tojzlovem vrhu stoji sredi mešanih gozdov vzhodnega Kozjaka, na južni strani Tojzlovega vrha, na nadmorski višini 690 metrov. Iz Maribora je oddaljen le 16 kilometrov in nudi prelep razgled na Maribor, Pohorje in podravske ravnice. Je odlična izhodiščna točka za izlete na Gaj, Urban, Žavcarjev vrh, bližnje izletniške kmetije, na najvišje ležeči vinograd v Sloveniji in številne druge.