V društvu AniMa - Animals Matter, neprofitni organizaciji prostovoljcev, so delili nujno opozorilo za Mariborčane glede hranjenja labodov. Tiste, ki bi želeli hraniti labode, ki gnezdijo ob Dravi, prosijo, da hrano prinesejo prostovoljcem. Zgodilo se je to, česar so se prostovoljci in ljubitelji živali bali, hrana se namreč ob gnezdu kopiči in začenja izgledati kot smetišče, nabirajo se bakterije in posledično drugi plenilci na hrano.

Prostovoljka bo hrano shranila in odnesla, ko bo potrebno. V spodnji Facebook objavi lahko najdete kontakt, na katerega se lahko obrnete.

"Najbolje je, da h gnezdom ne hodite kar vsi povprek, organizirana je skupina prostovoljcev, ki se dogovarjajo o donacijah hrane, o hranjenju.... najbolje je, da samo nekaj prostovoljcev obiskuje gnezda, da ne razburjamo labodov, ki že tako nimajo ravno veliko prostora za gnezdenje po prenovi Lenta, veliko travnatih površin je namreč uničenih (betonske "stopnice")," so še zapisali. Hkrati so se zahvalili vsem občanom, ki so se že povezali in pomagajo po svojih močeh.