Nova zanimivost na mariborski Kalvariji je nepričakovano a prijetno presenečenje, ki zna marsikaterega pohodnika oziroma športnika osvežiti. Hkrati pa predstavlja tudi nov izziv za okolje in ljudi.

Kdo je postavil uto in zakaj?

"Pobudo za izgradnjo prodajnega kotička na Kalvariji je dal lastnik zemljišča in montažnega objekta. Z veseljem smo se odzvali, saj gre za zanimivo turistično točko nad mestom ob Dravi, kjer je obiskovalcem manjkala le še pika n i, možnost osvežitve s hladno pijačo ali popolnim espressom medtem, ko uživajo v svojem trenutku dneva," so sporočili iz podjetja Avtomatic Service.

Dodajo: "Uta je bila v celoti pripravljena z veliko skrbnostjo s strani lastnika zemljišča. S skupnimi močmi in željo po novih izzivih nam je uspelo. Kljub dostopnosti lokacije, ki je bila poseben izziv za našo montažno ekipo, ostaja izziv tudi za naše oskrbnike in terenske serviserje, ki z veseljem skrbijo za redno in kakovostno storitev na lokaciji."

[[image_1_article_66027]]

Medtem, ker zemljišče ni v njihovi lasti, si Mestna občina Maribor že več let prizadeva pridibiti zemljišče, da bi ga uredila, to pa po njihovih besedah zaenkrat ostaja v lasti države. Klujb temu, da zemljišče, na katerem stoji nova uta, ni v lasti MOM je to precej lepo vzdrževano. Predvsem za okolico stopnic je poskrbljeno s pobiranjem smeti enkrat tedensko s strani Zavoda Antona Martina Slomška.

"Vsakršna dodatna ponudba in ureditev lokacij v mestu, priljubljenih med lokalnim prebivalstvom in s tem privlačnih tudi za turiste, je seveda dobrodošla," so za Maribor24 sporočili tudi iz Turističnega informacijskega centra Maribor. Istočasno pa ostaja skrb, ali bodo uporabniki ute z njo tudi lepo ravnali in svoje smeti odnašali s seboj.