Začel se je mednarodni FOOD festival, ki bo premierno potekal od 13. do 15. junija na trgu Leona Štuklja v Mariboru. Prvič se bo Food Truck Festival, s pestro gastronomsko in programsko ponudbo, predstavil v štajerski prestolnici, kjer se bodo pokazali najboljši chefi in ponudniki ulične hrane iz Zagreba, Maribora, Dunaja in drugih mest.

Nov val osvežitve na mariborski festivalski sceni

Ideja za prvo mariborsko izdajo Food Truck Festivala je preprosta – ponuditi najboljše iz hrvaške, slovenske in regionalne ulično kulinarične in vinske scene, spodbujati kulturno in glasbeno izmenjavo ter z vidika turizma tesneje povezovati Zagreb in Maribor. Obiskovalci bodo lahko vsak dan od 11. do 23. ure uživali v bogati gastronomski ponudbi domače in mednarodne kuhinje, v chill coni, vinskem in pivskem kotičku ter urejenem otroškem kotičku, vse to pa bo začinjeno z nastopi znanih chefov in vrhunskimi glasbenimi nastopi.

Več kot 15 slastnih in okusnih tovornjakov ponuja grižljaje lokalne, etnične, BBQ in zdrave kuhinje: Skunk Urban Kitchen pripravlja bogate sendviče, HabaHaba pite in priljubljene smash burgerje s krompirčkom, Alexander svoje sočne burgerje, za ljubitelje ameriške kuhinje pa bo tukaj Meating s hot dogi in Philly cheese steak sendviči. Fidebo Kulinarika poleg burgerjev ponuja tudi zdrave solate, Food Truck D&IZI&ZAP Boško najboljše morske specialitete, Buns & More in Debeli pa raznovrstne mednarodne dobrote.

[[image_1_article_67123]]

Iz Hrvaške prihaja večkrat nagrajeni street food koncept BBQ Hot Yard s svojimi znanimi burgerji in pulled porkom, Ajuni Food prinaša bližnjevzhodne okuse falafla in uštipka, medtem ko bo Artisan Crust zadovoljil vse ljubitelje pice, ljubitelje žara pa bo navdušil avstrijski Franci’s Diner. Za sladki del bodo poskrbeli Ferdinand knedle, ki so osvojile regijo s svojimi neustavljivimi tradicionalnimi knedli, znane zagrebške Fritule z najbolj mehkimi fritulami, medtem ko vas najboljši vaflji na Festivalu čakajo pri VAFL.

Ne zamudite odličnih glasbenih večerov

V četrtek, 13. junija, od 19. ure dalje bo DJ Medo, ustanovitelj najdlje trajajočega klubskega programa v regiji, vrtel mashup izbore največjih soul, funk, R&B, hip-hop in house klasik. DJ Zeds, ustanovitelj in DJ legendarnega programa in koncepta Sladica iz Ljubljane, bo drugi dan festivala predstavil avdio-vizualni DJ set, poln dobre hip-hop in R&B glasbe. Zadnji dan festivala, v soboto, 15. junija, bo na oder stopila ena najbolj plesnih in vibrantnih jazz zasedb, Scifidelity Orchestra. Za warm-up in zaključek Festivala bo poskrbel DJ K’Pow iz Ljubljane, nekdanji član RADYO crew-a.

Dogodki in koncerti na Food Truck Festivalu so za obiskovalce brezplačni, vse informacije pa so na voljo na uradnih družbenih omrežjih Facebook in Instagram.