Ko Maribor preplavi poletna vročina, iščemo kotičke, ki nam ponudijo hiter umik od mestnega vrveža ter priložnost, da uživamo v vrhunski kulinariki. Hotel Habakuk, skrit ob vznožju slikovitega Pohorja, ponuja ravno to – izjemno kulinarično izkušnjo po dostopni ceni.

[[image_1_article_67816]]

Kulinarično razvajanje ob vznožju Pohorja

Hotel Habakuk je dolgoletni sinonim za kakovost in inovativnost v mariborski kulinarični ponudbi, z novimi lastniki, ki so jih v hotelu ob napovedi številnih prihodnjih novosti predstavili pred kratkim, pa si lahko obetamo, da bomo o Habakuku v prihodnosti še veliko slišali.

Pod vodstvom priznanega kuharskega mojstra Boštjana Rožanca in njegove ekipe, restavracija hotela že sedaj ponuja izjemno kombinacijo tradicije in sodobnosti v svojih jedeh.

[[image_2_article_67816]]

Na kosilo v objem narave

Vstop v restavracijo Hotela Habakuk je kot vstop v kulinarično oazo. Vsak dan med 12. in 16. uro je tam rezerviran čas za vrhunska dnevna kosila. Ambient restavracije je prijeten in eleganten, kar zagotavlja sproščeno vzdušje za vsakogar, ki želi uživati v okusni hrani.

V ponudbi dnevnih kosil najdete sveže sezonske solate, vrhunske mesne jedi in izvrstne ribje specialitete, pripravljene iz najboljših lokalnih sestavin. Vsak grižljaj je dokaz strasti in predanosti kuharske ekipe.

[[image_3_article_67816]]

Edinstveni tedenski jedilniki

Posebnost dnevnih kosil v Hotelu Habakuk je tudi ta, da nikoli niso enaka. Kuharska ekipa vsak teden pripravi nov jedilnik, ki zagotavlja raznolikost in svežino. Trenutni tedenski jedilnik je na voljo na spletni strani hotela, tako da si lahko vselej ogledate, kaj vam pripravljajo.

Dostopna cena za vrhunsko kosilo

Za 25 evrov na osebo si lahko privoščite štirihodni meni, ki vključuje predjed, juho, glavno jed in sladico. To je cena, ki jo za tako vrhunsko kulinarično doživetje najdete le redko. Dnevna kosila v Hotelu Habakuk so zato idealna izbira za različne priložnosti – od poslovnih kosil do praznovanj z najbližjimi.

Razvajanje z à la carte ponudbo

Poleg dnevnih kosil, Hotel Habakuk vsak dan med 12. in 21. uro ponuja tudi à la carte jedi. Boštjan Rožanc in njegova ekipa skrbno izbirajo najboljše sestavine, ki jih nato s spretnostjo in ljubeznijo spremenijo v prave umetnine na krožniku. Posebnost so štirihodni meniji, ki odražajo kulinarično bogastvo regije in očarajo z najboljšimi kosi mesa ali svežimi morskimi sadeži.

Sladek zaključek kulinaričnega doživetja

Če ste ljubitelj sladkega, pa vas bo še posebej navdušila domača slaščičarna Hotela Habakuk. Njihove sladice, kot so tradicionalna pohorska omleta, sveže sadne torte in klasične čokoladne dobrote, bodo zagotovo zadovoljile vse sladkosnede. Ob posebnih priložnostih lahko pri njih naročite tudi torto po svojih željah.

[[image_5_article_67816]]

Vizija gurmanskega razvajanja

V Hotelu Habakuk pravijo: »Pri nas ima hrana pomen povezovanja, praznovanja in izražanja ljubezni do življenja.« Njihova strast do kuhinje in skrbnost do vsake podrobnosti zagotavljata, da bo vaša izkušnja edinstvena.

[[image_4_article_67816]]

Ob vsem tem ne smete pozabiti na praktično plat – parkiranje v garaži Hotela Habakuk je za goste brezplačno.

Ko naslednjič razmišljate, kam v Mariboru na fino kosilo, tako ne pozabite na Hotel Habakuk. Za samo 25 evrov, ki jih boste odšteli za štirihodni meni oziroma za 20 evrov, kolikor vas bo stal trihodni meni, boste uživali v prijetni poletni atmosferi, ki jo še ravno prav hladi senca Pohorja.