Z raznovrstnim in kakovostnim jedilnikom, prilagojenim različnim prehranskim potrebam Restavracija Dom 16 nudi študentom popolno priložnost, da v tem stresnem času poskrbijo za zdravo in uravnoteženo prehrano.

Restavracija Dom 16, ki je svoja vrata odprla v letu 2023, tudi v času priprave na poletno izpitno obdobje pripravlja kosila na študentske bone. Študenti, ki v Mariboru opravljajo svoje študijske obveznosti, bodo gotovo veseli te novice, saj lahko svoje preostale bone izkoristijo v bližnji restavraciji, ki je tako izvrsten naslov za skok na okusen obrok med učenjem.

[[image_1_article_66650]]

Dobrodošla poživitev študentskega kampusa

Restavracija Dom 16 je s svojim razgibanim jedilnikom, ki se spreminja vsak teden, med študenti hitro postala priljubljena. Ob tem je bila izbrana tudi kot ponudnik subvencionirane študentske prehrane, kar je potrditev kakovosti njenih storitev.

[[image_2_article_66650]]

Kosila so na voljo od ponedeljka do petka med 11. in 15. uro, vsak dan pa restavracija ponuja tri različne menije, vključno z vegetarijanskimi možnostmi. Študenti Univerze v Mariboru in zunanji gostje, ki se vnaprej najavijo, so restavracijo z odprtimi rokami sprejeli.

Prednost je v lokaciji in udobju

Lokacija Restavracije Dom 16 v bivšem Dijaškem domu Maribor na Gosposvetski 89 je še posebej idealna za študente treh fakultet (Pedagoška fakulteta, Filozofska fakulteta in Fakulteta za naravoslovje in matematiko). Kot pravijo v vodstvu Študentskih domov Univerze v Mariboru, je ena izmed velikih prednosti restavracije prav ta, da lahko študentje pridejo na kosilo tako rekoč v »copatih«.

[[image_3_article_66650]]

Raznolik in okusen jedilnik

Tedenski jedilnik restavracije je bogat in raznovrsten, ponuja pa jedi, ki so okusne in hkrati zdrave. Med drugim lahko najdete rižoto s spomladansko zelenjavo, solatne krožnike s svežim sirom, čufte v paradižnikovi omaki, piščančji frikase s kuskusom in številne druge okusne jedi. Cene kosil so dostopne, saj študentje za bon doplačajo le 3,04 eur, medtem ko je celotna cena kosila 7,06 eur.

Zakaj je zdrava prehrana pomembna v izpitnem obdobju?

Izpitno obdobje je čas, ko je treba biti še posebej pozoren na svoje zdravje. Uravnotežena prehrana pomaga pri izboljšanju koncentracije, povečanju energije in splošnem dobrem počutju, kar je ključno za uspešno opravljanje izpitov.

[[image_4_article_66650]]

Restavracija Dom 16 s svojimi jedilniki, bogatimi z vitamini in minerali, omogoča študentom, da se izognejo nezdravim prigrizkom in hitri hrani, ki pogosto spremljajo stresne trenutke študija.

Obisk Restavracije Dom 16 - korak k uspehu

V pripravah na izpite, ki vas kmalu čakajo, tako ne pozabite obiskati Restavracije Dom 16 ter izkoristiti priložnosti za zdravo in okusno kosilo. Naj vam hrana, pripravljena z mislijo na vaše zdravje in dobro počutje, pomaga pri doseganju najboljših rezultatov na izpitih.

Preverite aktualen meni in se prepričajte sami, zakaj je Restavracija Dom 16 prava izbira za vsakodnevna kosila v času študija.

Dober tek in uspešno opravljanje študijskih obveznosti!