3. dan FOMB, Festivala oblikovanja Maribor, ki je v ospredje postavil frizerstvo, se je začel s plesno točko, ki so jo energično izvedli dijaki, s čimer so ustvarili živahno vzdušje in napovedali razburljiv program.

Nagrade za najboljše pričeske

Nato so dijaki četrtih letnikov predstavili svoje izvirne in domiselne poslikave obraza, ki so navdušile občinstvo s svojo kreativnostjo in spretnostjo. Sledil je vrhunec dogodka - podelitev nagrad natečaja FOMB v kategoriji pričeska. Zmagovalci so prejeli priznanja in pohvale za svoje izjemne talente in inovativne pristope k frizerski umetnosti.

[[image_1_article_65406]]

Obilica zanimivih gostij

Kot posebni gostji sta se dogodku pridružili Nada Balan in Viktorija Jarc, dve izkušeni frizerki z bogato kariero, ki sta kljub častitljivim letom še vedno predani svojemu poklicu in polni ustvarjalne energije. Obe sta delili svojo strast do frizerstva z mladimi talenti in jim ponudili dragocene nasvete ter spodbude za njihovo prihodnjo pot.

[[image_2_article_65406]]

Mojca Janežič, specializirana manikerka, pedikerka, kozmetičarka in članica raznih komisij, je navdušila z inspirativnim predavanjem o svoji poti do uspeha. Kot izkušena strokovnjakinja in artistka za Fashion Week je poudarila pomen vztrajnosti, trdega dela in nenehnega učenja za doseganje ciljev. Njene besede so bile polne modrosti in so močno odmevale med mladimi frizerji, ki so se jim zdele dragocena motivacija za nadaljnji razvoj svojih talentov.

[[image_4_article_65406]]

Tina Hudobivnik in Kaja Tomažič iz podjetja Subrina Professional sta s svojimi modeli predstavili osupljive frizure in demonstrirali različne tehnike barvanja, dela s kodralnikom in likalnikom ter pletenja kitk. Njuna predstavitev je bila polna praktičnih nasvetov in navdihujočih idej, ki so mladim frizerjem ponudile vpogled v svet profesionalnega frizerstva.

Tina Hudobivnik je mednarodna “edukatorka”, katere strast je prepletanje in spenjanje las, kjer najlažje na ustvarjalen način izrazi svojo kreativnost in svobodo izražanja. Kaja Tomažič je profesionalna frizerka, ki se s svojim poklicem ukvarja že osmo leto. Svoje šolanje je dokončala na frizerski šoli v Londonu, kjer je pridobila številne izkušnje.

Program je z energičnima glasbenima točkama popestrila Maja Čuš, ki je poskrbela za še bolj dinamično in razigrano vzdušje.

[[image_5_article_65406]]

FOMB kot pomemben mariborski dogodek

Tretji dan FOMB-a je bil zares nepozaben dogodek, ki je mladim frizerskim talentom ponudil izjemno priložnost za učenje, navdih in druženje. Spoznali so vrhunske frizerje, se naučili novih tehnik in pridobili dragocene izkušnje, ki jih bodo nedvomno vodile do uspeha v njihovih frizerskih karierah.

[[image_6_article_65406]]

FOMB se s svojimi edinstvenimi dogodki in bogatim programom uveljavlja kot pomemben platforma za mlade ustvarjalce, ki jim ponuja priložnost za izražanje, učenje in razvoj svojih talentov. Festival s svojim kreativnim duhom in pozitivno energijo navdihuje in spodbuja mlade, da sledijo svojim sanjam in dosegajo vrhunske rezultate v svetu oblikovanja